Стилиян Петров: Следя случващото се в България, проблемите на ЦСКА и Левски


Стилиян Петров: Следя случващото се в България, проблемите на ЦСКА и Левски

1457 0

Легендата на българския футбол Стилиян Петров даде интервю пред "Хоризонт", в което увери, че следи изкъсо случващото се в българския футбол, макар и от разстояние. Българинът живее със семейството си във Великобритания, но следи ситуацията с водещите отбори в България.

"Намирате ме вкъщи, както всички други. Всички май сме си вкъщи. Трудно е навсякъде да се преминава през тези трудности заради пандемията от Ковид 19, не само във Великобрания, но и в целия свят е така. Като семейство се справяме доста добре. Аз и съпругата ми сме доста заети с нашите задължения. Децата са на онлайн училище, което им идва в повече, но намираме развлечение и се опитваме се да сме позитивни. И двамата ми сина тренират футбол, но в Англия само елитния спорт е разрешен", каза в специално интервю за "Хоризонт" Стилиян Петров. Той уточни, че продължава всеки ден да работи за фондацията, която основа за помощ на хората, които са заболели от левкимия.

"Статистика за хората, които помагам в борбата с левкимията, не водя. Всеки ден има хора, които ни търсят за помощ. За нас е най-важното да помогнем с каквото можем на хора, които се борят за живота си. Хора от България се свързват с нас и търсят подкрепа. За тези, които се борят с левкимията, бих казал да бъдат позитивни. И да се обградят с правилните хора около себе си. Аз имах възможността да бъда подкрепян от милиони, от невероятна съпруга, от невероято семейство, което ми даде сили и шанс да оцелея. Моята борба беше наистина ожесточена", допълни Стилиян Петров. Бившият капитан на Астън Вила не скри, че продължава да следи случващото се в България.

"Следя случващото се в България. Поддържам връзка с колеги, с които съм играл. Доста мой колеги са треньори в България. Чуваме се всеки ден, гледам. Все пак аз съм излязал от България. Това, че живея в чужбина, не значи че не поддържам връзка. Разговарям, гледам тенденциите, как се развиват отборите - Монтана, ЦСКА, националния отбор. Проблемите, които премина ЦСКА. Проблемите, които премина последната година Левски, развитието на Лудогорец, работата в националния отбор. Разбира се, че следя какво се случва в България", каза Стилиян Петров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички