Стилиян Петров: Бербатов трябва да е на ръководен пост в БФС


Стилиян Петров: Бербатов трябва да е на ръководен пост в БФС
Снимка: БГНЕС

1594 0

Бившият капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров заяви, че ще подкрепи с две ръце Димитър Бербатов, ако реши да се кандидатира за управлението на БФС. Стенли обясни, че има много неща, които не вървят в родната футболна централа, а това, че една година няма Конгрес за

"Аз винаги съм казвал и продължавам да твърдя, че Димитър Бербатов трябва да заема ръководна длъжност в БФС. Човек с визия, интелект, постоянство и прагматизъм. Аз, както и много други бивши футболисти и сега фенове, сме за една позитивна промяна с правилните хора, които могат да променят насоката и развитието на българския футбол към едно по-добро бъдеще. А той е една от тези емблематични и независими личности.

Направи ми много добро впечатление, че е в екип с Петър Величков. Успял бизнесмен, който вече е натрупал доста опит в управлението на футбола като член на изпълкома. Това ми дава много сериозна надежда да се обърнат нещата и да тръгнем по възходящ път.

Самият факт, че повече от една година след оставката на Борислав Михайлов не може да се проведе конгрес, говори, че има функционален проблем в БФС. Да, има обективни причина за това, но положението не бе такова в периода от октомври миналата година до март. Имаше достатъчно време. Целият свят се научи да работи онлайн. Много конгреси и общи събрания бяха направени по този начин.

Аз завърших курса си за лиценз “Про” напълно онлайн заради пандемията. В България обаче всичко трябвало да е присъствено,което не го разбирам. Или причината е, че просто в българския футбол няма достатъчно млади и компютърно грамотни хора. Това трябва да се промени. А Бербатов знае, че винаги може да се обърне към мен за съвет и за подкрепа. В името на доброто на българския футбол", заяви той пред "24 часа".

"Представянето на националния отбор показва,че не се работи правилно на всички нива във футбола ни. Като се започне от децата и се стигне до БФС. Изход винаги има, но трябва промяна, работа и професионализъм. Липсва ясна и ефективна структура в цялата система. Имиджът на футбола в България се влошава с много бързи темпове. Много държави използваха турнира за Лигата на нациите за обиграването на млади футболисти, които ще трябват на националния отбор през следващите квалификации. По незнайни причини това не се случи с нашия национален отбор. Дори при негативно развитие можеше да има някаква основа за бъдещето. Вижда се от резултатите на младежите и юношите, че има таланти. Някои момчета дори направиха трансфери. Но тях ги няма в националния отбор. Това ще забави още повече евентуалния му възход.

Липсва и поглед в чужбина. В различните школи на силните първенства има момчета, които са или родени в България, или имат български корени. Те трябва да бъдат намерени, да бъдат поканени да играят за България. Все пак имат школовката сред най-добрите. Но явно няма интерес към тях. Вече много българи живеем зад граница. Имаме деца. Много от тях обичат и тренират футбол. Но някой трябва да ги намери и да ги покани".

А наскоро Стилиян Петров призна, че е време отново да се върне във футбола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички