Стилиян Петров разкри "агитиращи" и оказващи натиск за Михайлов - единият е бивш негов съотборник


Стилиян Петров разкри "агитиращи" и оказващи натиск за Михайлов - единият е бивш негов съотборник
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3205 0

Легендата на българския футбол Стилиян Петров говори на пресконференцията на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов. Припомняме, че Стенли е част от екипа на Бербатов. Той призна, че е бил на срещи със 140 клуба в последните 2 дни и са му казвали две имена, които "агитират" и оказват натиск на клубовете да гласуват за настоящия президент на БФС Борислав Михайлов.

"Ние имахме удоволствието да представим нашата програма. Клубовете да разберат какво искаме и да проведем честен конгрес. Но за съжаление, какво стигна до моите уши? През последните 2 дни разговарях със 140 клуба да разберем дали са получили делегатските си карти. Не са.

Ще спомена две имена - едното не го познавам, другото е мой съотобрник. Едното е на Апостол Апостолов. Г-н Апостолов, аз като бивш футболист, който съм преминал през всички национални гарнитури, какво знаете по-различно, за да “агитирате” за г-н Михайлов? Отговорети ми. Както задавате на нас въпроси и ние искаме да имаме отговори. Клубове, кметове, аз съм разговарял с кметове на села и градове. Този натиск, който се оказва… Г-н Михайлов, защото си е заслужил да му казваме г-н Михайлов, този натиск… Всички, които сме извън кликата на футболния съюз, знае за проблемите. Димитър Бербатов иска да промени този начин на гласуване" - започна той.

"Второто име - Радой Христов. Играли сме заедно. Той ми е бил идол. Г-н Христов, “агитира” за г-н Михайлов. Защото ако клубовете не гласуват за Михайлов, той ще бъде уволнен. Не се страхувай! Защото ние както се борим за правдата и прозрачността, направете го и вие. Не бъдете нивни. Много клубове не искат да участват заради случващото се на предишните конгреси.

Ако тези клубове не гласуват за сегашния президент на футболния съюз, той ще загуби работата си, това не е ли натиск? Клубовете са готови да остояват тяхното си. Но когато кметът на Симитли звъни да “агитира” в различни области, искам да знам какъв е неговият интерес? Разбирам го да агитира в неговата област. Но клубовете вече не мълчат. Искат да се борят, но борбата е несправедлива. Това е големият проблем, за съжаление" - заяви още Петров.

А как COVID-19 може да обърка сметките на БФС за Конгреса?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички