Името на Пеевски и прикрити 2 милиона евро изплуваха от документи за БФС и Михайлов


Името на Пеевски и прикрити 2 милиона евро изплуваха от документи за БФС и Михайлов
Снимка: Български футболен съюз

6947 0

Документи на УЕФА, които бяха публикувани от сайта bird.bg, показват, че има сериозно разминаване между декларираната от Борислав Михайлов сума, получена от УЕФА за националния футболен център в Бояна, и реалните средства, които европейската централа е превела по сметките на БФС.

Оказва се, че някъде се губят 2 милиона евро. Михайлов заяви, че центърът е струвал 10 милиона евро, от които 9,5 млн. са финансирани от УЕФА. Вътрешни документи от Нион обаче показват, че общата сума е 11,5 милиона евро. Тя се вижда в обобщаващ документ за финансирането на проекта, редактиран последно на 4 ноември 2016 г., преди откриването на "Домът на футбола".

Тези документи, свързани с Българския футболен съюз, показват още един скандален факт, а именно, че фирма, свързвана с депутата на ДПС Делян Пеевски, е получила строежа на футболния център - сградите и прилежащата инфраструктура. Става дума за "Промишлено строителство - Водострой". Формално собственик на тази компания се води Иван Мирински, за когото банкерът Цветан Василев съобщи в ефир, че е "марионетка на Пеевски".

А ето какви компромати за сегашния президент на БФС извади членът на Изпълкома Петър Величков.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Мит или истина: български вратар оставя трайна следа в Байерн Мюнхен?

След като SportLive.bg представи повече подробности около кариерите на едни от най-изявените футболисти...

Реклама

Най-четени новини


виж всички