Член на Изпълкома: Михайлов е взел милиони от заплати от БФС, която е организация за обществена полза


Член на Изпълкома: Михайлов е взел милиони от заплати от БФС, която е организация за обществена полза
Снимка: Lap.bg

3761 0

"За 16 години Михайлов е получили милиони от заплати". Това заяви пред bTV членът на Изпълкома на БФС Петър Величков. Той показа в студиото и документи, които екипът на кандидата за президент Димитър Бербатов е получил и са свързани с изразходването на средства от родната централа по време на управлението на сегашния президент Борислав Михайлов.

„Става въпрос за един ранен период на Михайлов, в който така един конфиденциален вътрешен доклад на УЕФА го описва като ръководител с авторитарно поведение, ръководител, който няма способности да слуша и цитират няколко случаи, в които той е направил опит да въведе в заблуждение администрацията на УЕФА чрез опит за легитимиране на офшорни компании, които да бъдат номинирани да станат доставчици на УЕФА. Освен това се говори за опита му да строи, да инвестира пари на УЕФА на доста по-високи цени от това, което европейската централа има като представа за нашия регион“, започна той.

„Ставаше въпрос за строителството на 40 игрища, на някакъв автобус – още тогава УЕФА са започнали да разбират за какво става въпрос. При нас пристигна една папка с 300-400 документа, които нямат нищо общо с тези неща, които излизат по Uefaleaks, с които се запознахме. Не знаем от кого идват, но предварително благодарим – става въпрос за начина, по който се изразходват средствата на Българския футболен съюз. Показвам веднага един договор за доставка на футболно оборудване – първо, договорът има 70% предплащане – аз такъв договор не съм виждал, няма ред за гарантиране, ако този търговец не им достави оборудването, след като са му дали 180 000 лв – 260 000 е цялата сделка“, продължи Величков.

„От тоя списък за 14 артикула сме взели три – Футболният съюз поръчва футболни врати – цената на тази стандартизирана футболна врата е одобрена от УЕФА – 2070 лв. Българският футболен съюз я взима на двойно по-висока цена – 2430 евро. Едно табло за смени – 600 евро. Футболният съюз я купува за 1175. Това са средства от държавата – тактическа дъска – 63 евро, те го купуват за 162 евро. Тези документи са от предишния му мандат, документите са вероятно разписани от Кооперативното ръководство, начело на което стои Михайлов. Колегите от Изпълкома нямат нищо общо с това“, добави той.

„Няма как в 3-4 заседания, по 20 минути траеше всяко, хората от Изпълкома да бъдат запознати с детайли от оперативната работа на футболния съюз. Ако така са изразходвани средствата на футболния съюз, няма как да очакваме такива да достигнат до аматьорските и детско-юношеските футболни клубове. Президентът Чеферин излезе смело и си публикува заплатата и тази на цялата администрация. Вчера беше запитан в студио на вашата медия Михайлов за неговата заплата – той отказа да я каже. За 16 години той е получил милиони – знам заплатата, донякъде искам да спазя едно лично пространство. И аз съм получил милиони за тези последни 15-16 години – аз съм бил генерален директор на една от най-големите компании на България, там се печелят пари, а тук говорим за организация, която работи в обществена полза“.

„На всичкото отгоре, когато той тегли оставката си, има наглостта да му бъде направен консултантски договор и от ден първи да получава заплата, докато не беше вписан – той получава заплата и той е президент на консултант на Българския футболен съюз. Изпълкомът беше запознат с подобни неща, че не могат да се съберат вземанията на отдаването на футболната база под наем, едва когато Михайлов беше в оставка. За тези 8 години аз видях за какво става въпрос, видях как се води тази организация, напълно авторитарно – там няма дискусия. Резултатите предполагат оценките – програмата, която според него е на 110% изпълнена, изобщо не е така. Качулки влизаха в централата, как този човек си поставя петици и шестици, това е пълна наглост. Процесът на гласуване трябва да бъде прозрачен – клубовете трябва да внимават да не бъдат подведени и измамени в това гласуване, и това ръководство си отива“, завърши Величков. А ето каква оценка постави Михайлов за управлението си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички