Стилиян Петров: Ясен Петров, Вие работите за българския футбол, не за г-н Михайлов


Стилиян Петров: Ясен Петров, Вие работите за българския футбол, не за г-н Михайлов
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2464 0

Стилиян Петров, който е в екипа на кандидат-президента за БФС Димитър Бербатов, говори на пресконференцията по повод предстоящия Конгрес. Стенли не пропусна да коментира и националния селекционер на България Ясен Петров, който застана зад Борислав Михайлов.

"Радвам се, че всички ние сме честни и отворени към всички. Въпросът, който се зададе с така наречените побутвания. Когато ние разговаряме с клубовете, не ги караме да гласуват за нас. Да, футболният съюз е свършил и някои хубави неща, но за 16 години изтъкваме само една база. Искам да ви кажа, че когато върнем лентата назад, всички тези футболисти, които играят в националния, те не са виновни. Те са част от системата, изградени са в България. Тези момчета знам как се чувстват - не се чувстват много добре. И ние не се чувствахме много добре. Хора от Изпълкома казват, че всичко им е осигурено, но футболистите не играят. Проблемите са много по-дълбоки" - започна Петров.

"Искам да поздравя г-н Порточанов, защото е много прав. Когато си национален селекционер, трябва да имаш ниво. Г-н Петров, Ясен Петров, г-н Порточанов е много прав. Вие работите за националния отбор и българския футбол, а не за г-н Михайлов. Мен ме боли, защото съм минал през всяка една гарнитура. Когато клубовете не вярват в процеса, е много трудно. Ако постоянно на всеки конгрес се занимаваме с тези неща, заслужава ли си? Не, не си заслужава. Искаме ли да променим нещата? Разбира се, че искаме. Нямаха опит, но имаха шанс да го придобият. Не го направиха" - продължи той, визирайки и героите от САЩ 1994.

"Решихме да се борим, борете се и вие. Защото не се ли борите, не мисля, че ще променим нещо. Когато системата е изградена по такъв начин, се натрупва един страх. Но в момента вие имате алтернатива, която трябва да използвате. Дали сме ние, или някой от другите 5 кандидата, преценете вие. Отидете и гласувайте със съвест! Със съвест за това да не пропиляваме повече поколения.

Когато те оценява никой, трябва да не си ти. Друг да каже какво си направил. Година и половина никой не чу нищо от г-н Михайлов - какво е направил, защо е напуснал? И изведнъж влизаме в тези полемики. Марката “български футбол” отдавна е умряла в световен мащаб.

Христо Стоичков, Емил Костадинов, Борислав Михайлов - те трябваше да направят тази промяна. Извинявам се, че намесвам Стоичков. Но те, като идоли, трябваше да направят тази промяна. И вие искате да ходите на големи първенства, и да интервюирате звездите, но не ви се позволява, защото не ходим на големи първенства.

Позицията на националния селекционер е потъпкана и накърнена. Имаме клише “толкова си можем, няма други”. Къде са ни младите таланти? Критериите, националният селекционер, изискванията, целите… Целите са ни вече една, максимум две победи. И не са виновни футболистите. Такава е систумата, с това се сблъскваме" - завърши Стенли.

Междувременно Стилиян Петров разкри двама, оказващи натиск в полза на Борислав Михайлов, единият е съотборник и ИДОЛ на Стенли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички