След точката срещу Левски: Ботев едва не загуби от Царско село насред Враца


След точката срещу Левски: Ботев едва не загуби от Царско село насред Враца
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1136 0

След доброто представяне в мача срещу Левски на стадион "Георги Аспарухов", Ботев Враца разочарова феновете си и завърши 0:0 у дома си срещу последния отбор в класирането - Царско село. Това бе първата среща от 16-ия кръг на Първа лига и започна в 12:15 ч., а домакините определено могат да се радват за точката, след като "царете" имаха повече положения за отбелязване на гол!

Мачът не бе белязан от много интересни моменти и завърши при следната статистика:

Притежание на топката: 40% - 60%

Голови положения: 4 - 12

Точни удари: 1 - 4

Корнери: 1 - 7

Вратарски спасявания: 4 - 1

Още в началните минути Ален Стеванович имаше шанс да изведе Царско село напред в резултата, но Краси Костов отрази шута му. Димо Бакалов също бе близо до попадение след четвърт час игра, но ударът му бе много слаб и не затрудни вратаря на Ботев. 

Все пак врачани показаха "зъби" и в 27-ата минута на свой ред пропуснаха изгодна ситуация - Виктор Василев проби по левия фланг пусна успореден на голлинията пас, но Бабунски и Матеус закъсняха и не успяха да засекат топката.

Оборотите спаднаха още повече през втората част, като една от най-интересните ситуации бе свързана с факта, че главният съдия Волен Чинков си изпусна картоните на тревата... Малко преди края Бабунски изведе Красимир Георгиев на чиста позиция, но вратарят на гостите Янко Георгиев предвидливо излезе и предотврати опасността. 

*Врачани са на 12-о място в класирането с актив от 13 точки, докато "царете" са последни с 11 пункта. В следващия кръг Ботев Враца гостува на Ботев Пловдив, а Царско село приема Левски в полите на Витоша!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички