Ботев (Враца) спря Левски на "Герена" в мач с две спасени дузпи (ГАЛЕРИЯ)


Ботев (Враца) спря Левски на "Герена" в мач с две спасени дузпи (ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

8315 0

Столичният гранд Левски не успя да победи един от най-слабите отбори в Първа лига - Ботев (Враца), след като двата тима завършиха при резултат 0:0 на стадион "Георги Аспарухов" в мач от 15-ия кръг на Първа лига.

Две изпуснати дузпи белязаха срещата - в началото Николай Михайлов записа ново спасяване след намесата си при дузпата срещу Локомотив София, а през втората част Борислав Цонев отново пропиля 11-метров наказателен удар, след като пропусна и при първата среща с врачани в началото на сезона.

Голяма заслуга за нулевото равенство обаче има стражът на Ботев Красимир Костов, който не само, че спаси дузпата на Боби Цонев, но и извади още няколко сигурни попадения с брилянтни намеси. След едно от спасяванията му топката се озова в гредата, а в самия край на срещата спря кълбото буквално на голлинията.

Другата неприятна новина за Левски бе контузията на Георги Миланов в края на първата част, когато бе изнесен на носилка. "Сините" не успяха да победят отбор, който е без победа от август насам. След това реми Левски се изкачи с една позиция в подреждането, изпреварвайки Арда, който е с два мача по-малко. Столичани имат 18 точки и се нареждат осми, докато Ботев е предпоследен с 12 пункта.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ ЛЕВСКИ - БОТЕВ ВРАЦА (ГАЛЕРИЯ)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в петата минута Иван Горанов посегна необмислено с ръка към противников играч на границата на наказателното поле и главният арбитър на срещата отсъди дузпа. Зад бялата точка застана Дориан Бабунски, който обаче направи много слабо изпълнение към десния ъгъл, а Николай Михайлов спаси дузпата.

В следващите минути двата отбора не предложиха нищо опасно пред противниковата врата. Единствено Билал Бари в средата на полувремето можеше да се разпише за Левски, но направи грандиозен пропуск, с който резултатът остана непроменен.

В края на първата част обаче "сините" получиха неприятен удар, след като Георги Миланов се контузи тежко при сблъсък с Красимир Тодоров и трябваше да бъде изнесен на носилка от терена. Той бе принудително заменен от Марин Петков.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Левски стартира втората част с хъс и организира няколко опасни атаки. При една от тях Андриан Краев финтира добре противник, а след това опита удар от дистанция, който бе спасен от вратаря Костов. Малко след това последва добро центриране на Горанов в наказателното поле, което бе засечено с глава от Марин Петков, но ударът излетя встрани от целта.

В следващите минути Левски затягаше обръча около наказателното поле на Ботев, но не стигаше до голови положения. В 70-ата минута Марин Петков бе изведен в наказателното поле и постави тялото си между топката и противников играч, за да спечели дузпа за Левски. Борислав Цонев застана зад бялата точка, но подобно на предния мач с Ботев, когато изпусна дузпа, отново не успя да вкара, след като Костов спаси удара му.

В 86-ата минута Левски бе изключително близо до победно попадение. Радослав Цонев получи подаване на границата на наказателното поле и веднага опита удар към вратата. Стражът на Ботев Красимир Костов със сетни усилия успя да докосне топката, за да я отклони в напречната греда и да запази вратата си "суха". В самия край на срещата Красимир Костов направи още няколко блестящи намеси, за да съхрани нулевото реми.

Стартовите състави:

Левски - Михайлов, Горанов, Зайков, Кордоба, Галчев, Краев, Р. Цонев, Б. Цонев, Миланов, Бари, Димитров

Ботев Враца - Костов, Христов, Миланов, Ничев, Фераресо, Бауренски, Сержиньо, Митрев, Ненов, Тодоров, Бабунски

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Отборите на Левски и Ботев закриват програмата от 15-ия кръг на Първа лига в двубой, в който "сините" ще търсят реванш за поражението с 0:2 от този съперник на старта на сезона. Тогава Дориан Бабунски се разписа на два пъти във вратата на столичани, а Борислав Цонев пропусна дузпа.

Левски се намира в добро настроение и сравнително добра форма, след като спечели три от последните си четири срещи. "Сините" победиха Локомотив София, Пирин Благоевград и Славия, но загубиха визитата си на Черно море. Ботев Враца пък се намира в кошмарна форма, като няма победа от август насам.

Левски влиза като абсолютен фаворит в срещата и шанс да се изравни по точки със седмия Локомотив Пловдив. "Сините" понастоящем са девети със 17 пункта. Ботев пък ще търси поне да прекъсне серията си от две загуби в последните два кръга и евентуално да избяга от настоящото си незавидно 13-о място в Първа лига.

Група на Левски за мача: Николай Михайлов, Пламен Андреев, Ивайло Найденов, Патрик-Габриел Галчев, Хосе Кордоба, Гьоко Зайков, Иван Горанов, Христос Шелис, Георги Александров, Андриан Краев, Радослав Цонев, Борислав Цонев, Димитър Костадинов, Марин Петков, Здравко Димитров, Георги Миланов, Мартин Петков, Билал Бари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички