След продължения: ЦСКА 1948 "удари" вдъхновен Арда и е на полуфинал за Купата на България (ВИДЕО)


След продължения: ЦСКА 1948 "удари" вдъхновен Арда и е на полуфинал за Купата на България (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

4887 0

ЦСКА 1948 успя да победи Арда в мач от четвъртфиналите за Купата на България. Момчетата на Тодор Янчев стигнаха до успеха след дузпа в продълженията, тъй като двата отбора не успяха да се победят след 90 минути игра. Автор на единствения гол бе Педриньо.

Мачът на "Арена Арда" започна с натиск на домакините, докато ЦСКА 1948 целеше да държи владението на топката. През първата част липсваха по-интересни положения, тъй като двата тима стояха добре дефанзивно.

Втората част бе доста равностойна. В началните и минути се стигна до интересна ситуация, в която бе отсъдена дузпа за кърджалии. След допълнителен преглед на монитора обаче главният съдия Валентин Железов промени решението си.

В края на редовното време Лазар Марин бе много близо до гола, но ударът му с глава бе отразен със страхотен рефлекс от Васил Симеонов.

Последваха 15 минутни продължения, в които равностойната игра продължи. Единствения гол падна в 116-ата минута и бе дело на Педриньо от дузпа. Това бе и първият гол на бразилеца с екипа на ЦСКА 1948.

По този начин възпитаниците на Тодор Янчев продължават напред към полуфиналите за Купата на България. "Червените" се присъединяват към Лудогорец, Локомотив София и Черно море, а жребият ще бъде теглен утре (6 април).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В началните минути ЦСКА 1948 успя да наложи доминация и най-доборото положение, до което стигна, бе удар на Педриьно в осмата минута, който обаче бе спасен от Васко Симеонов. В следващите минути домакините започнаха да натискат своя съперник и се настаниха в половината му, но така и не успяха да пробият през "червената" защита.

Малко по-късно се стигна до разбъркване в наказателното поле на ЦСКА 1948. След центриране Умар Сако успя да свали топката към Станислав Иванов, който стреля от малък ъгъл, но намери очертанията на вратата. 2 минути след това Арда отново бе близо до гол. Ковачев проби отдясно, мина през Сидклей и нанесе удар с левия крак към далечния десен ъгъл, но опитът му бе неточен.

Малко преди края на първата част Диян Лозев центрира от десния фланг, но в наказателното поле Преслав Боруков не успя да засече топката и да я вкара във вратата на Наумов.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна чудесно за домакините. Преслав Боруков бе изведен в наказателното поле на "червените", но не успя да преодолее стража Даниел Наумов и стреля право в тялото му. След това бе отсъдена дузпа за кърджалии за игра с ръка на противников футболист. ВАР обаче се намеси и посъветва Валентин Железов да прегледа ситуацията на монитора. Главният арбитър направи това и веднага отмени дузпата.

В 60-ата минута пък Светослав Ковачев си пробва късмета от пряк свободен удар. Футболистът на Арда нанесе хубав удар, но той бе неточен и не създаде проблеми на Наумов.

В заключителните минути на срещата Тунгара проби отдясно и пусна чудесен пас, успореден на голлинията, там Ндиайе опита удар с пета, но той бе блокиран. В последната минута от добавеното време пък ЦСКА 1948 можеше да нанесе своя удар. Лазар Марин стреля с глава от вратарското поле, но Симеонов показа чудесен рефлекс и спаси своя отбор от попадение.

ПРОДЪЛЖЕНИЯ

"Червените" диктуваха нещата на терена през първите 15 минути. Момчетата на Янчев владееха топката и я разиграваха със спокойствие в противниковата половина. В 100-ата минута Ел Мами Тетах си пробва късмета с удар, след като преодоля съперник, но кълбото се озова в ръцете на Наумов.

В 116-ата минута Милен Желев игра с ръка в наказателното си поле. Валентин Железов прегледа ситуацията на екрана и реши да посочи бялата точка. Зад топката застана Педриньо и не сгреши - 1:0 за ЦСКА 1948.

СЪСТАВИ

Арда: Васил Симеонов, Умар Сако, Абубакар Тунгара, Милен Желев, Преслав Боруков, Светослав Ковачев, Деян Лозев, Радослав Цонев, Алекс Петков, Илия Юруков, Станислав Иванов

ЦСКА 1948: Даниел Наумов, Джонатан Соуза, Лазар Марин, Симеон Петров, Сидклей Перейра, Емил Ценов, Парвиз Умарбаев, Радослав Кирилов, Марио Топузов, Педро Енрике, Евгений Сердюк

Арда - ЦСКА 1948 по ТВ: Къде да гледаме 1/4-финала за Купата на България?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

За да стигне до тази фаза от надпреварата, Арда се справи последователно с Дунав Русе (с 2:1 в редовното време) и с Марица Пловдив (0:0 в редовното време, 1:1 след продълженията и дузпи).

ЦСКА 1948 пък все още не е допуснал попадение във вратата си, когато се отнася до мачове от Купата на България през този сезон. На 1/16-финалите победи Севлиево с 4:0, а на 1/8-финалите се справи с Берое с 2:0.

ЦСКА 1948 е определян като фаворит в мача, а към това ни насочва и представянето на двата тима в Първа лига. ЦСКА 1948 е 3-ти с 48 точки, докато Арда е 8-и с 35 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички