Карти долу: Илиан Илиев си разкри всичко - как един отбор може да спре този ЦСКА


Карти долу: Илиан Илиев си разкри всичко - как един отбор може да спре този ЦСКА
Снимка: БГНЕС

4716 0

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев говори след отстраняването на ЦСКА за Купата на България. "Моряците" надделяха с 2:1 на "Българска армия". Той благодари на своите играчи и разкри какъв е бил основният му план за срещата.

Как Черно море излъга ЦСКА?

"Благодаря на футболистите ми, че играха толкова дисциплинирано. Знаем, че ЦСКА е добър отбор. Ако го оставим да изнася лесно и да вкара топката по фланговете с тази схема, с която играят, ще ни създадат проблеми. Използвахме си и шансовете. Не допускахме и елементарни грешки. Добре се противопоставихме.

С течение на времето знаехме, че при тях ще има неспокойствие и нервност и така и се получи. Най-важното бе, когато ЦСКА бе с топката, тримата им централни защитници да не изнасят спокойно. Планът ни беше тримата ни в атака да са агресивни, да скъсяват дистанцията. Ако тръгнат по фланговете, всичко може да се случи, както падна и голът им" - обясни Илиев.

Наставникът коментира още партньорството в атака между Исмаил Иса и Атанас Илиев, както и пропуснатите шансове, когато ЦСКА се хвърли в атака. Илиев вярва, че тогава е трябвало да се използват празните пространства.

"Иса и Илиев не са работили много време заедно, има какво да се желае. Справиха се, но могат още. Няма значение кой ще се падне в следващата фаза - ако искаш да вземеш Купата, все срещу силен отбор ще играеш.

Когато тръгнаха толкова хазартно в атака, трябваше да използваме празните пространства. Там вече си проличава липсата на самочувствие. Мачът щеше да е много по-спокоен, но пък така имаше повече адреналин, както се казва.

При паузата някои играчи имаше да наваксват и ни дойде добре. Поработихме и във физически аспект" - завърши Илиев. Вижте какво каза неговият колега Саша Илич след отпадането на ЦСКА от Черно море.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички