След отличната оценка на Борислав Михайлов за себе си и БФС - колко точно писа Димитър Бербатов?


След отличната оценка на Борислав Михайлов за себе си и БФС - колко точно писа Димитър Бербатов?
Снимка: LAP.bg / колаж на SportLive

1549 0

Преди около месец и половина президентът на БФС Борислав Михайлов си постави отлична оценка за своето управление. Оттогава мина немалко време и той бе преизбран за ръководител на БФС след извънредния конгрес.

На него основния му конкурент бе друга легенда на България - Димитър Бербатов, който обаче не се примири след поражението и има сериозни претенции към някои детайли от конгреса и преди него. Дойде време и той самият да постави оценка на свършеното от Борислав Михайлов начело на футбола ни.

Неговата обаче се различава коренно от тази на бившия вратар на Левски. Бербатов писа "слаба" оценка за свършеното от централата, като призна това при свое посещение на деца от академията на ЦСКА. "Оценката на БФС - трябва да сложим двойки на много места. В по-голямо количество са двойките, може да има и тройки някъде, но не са много. Да си слагаш шестици навсякъде обаче не е добре. Показваме нещата, които трябва да се подобрят, но нищо не се прави от тях" - сподели той по темата.

"БФС задължава клубовете да подпишат декларация, според която не искат да се обжалват решенията на Конгреса. Тези декларации се разпространяват в момента. Не можеш да задължиш някой клуб как да гласува. Видяхте какви разминавания има и клубовете решиха да обжалват. БФС се опитва да спре това нещо. Март месец пак има Конгрес. Има точка, че той трябва да бъде изборен. Техният мандат свършва на 18 март.

Подписката за изборен Конгрес върви добре. Те ще се опитат да я премахнат, но на тази дата им свършва мандатът. Подкрепата към нас я има на всяко ниво. Всички гледаме към подобряване бъдещето на футбола. Ще бъдат изненадани колко клубове ще се присъединят към нас. Клубовете са разочаровани от тях. Нашият план и посланията ни са постоянно в публичното пространство. Времето за промяна е тук. Уставът на БФС трябва да бъде променен. Няма нищо ново. Нашите послания са едни и същи" - заяви още Бербатов.

"Очаквам същите неща от БФС. Пак има подтикване, притискане: "Вземи тези топки, тази екипировка, пък после гласувай за нас". Мисля, че има клубове, които не искат да приемат това, което правим. Задължението ни е да покажем нашата платформа, а те как ще гласуват си е тяхно решение. Трябва обаче да се действа по устав и по закон" - завърши той.

Съвсем наскоро Бербатов бе отправил нов залп по БФС и говори за нарушения, които от централата крият.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички