Йордан Лечков с удар под кръста срещу Ивелин Попов, не пожали и Димитър Бербатов


Йордан Лечков с удар под кръста срещу Ивелин Попов, не пожали и Димитър Бербатов
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1870 0

Членът на Изпълнителния комитет на БФС Йордан Лечков даде интервю, в което говори за националния отбор по футбол на България, Ивелин Попов и Димитър Бербатов. За "лъвовете" той сподели, че е предупредил още от началото, че няма да играем на Световното първенство по футбол през 2022 година.

"Още в самото начало казах, че нямаме шансове за Мондиал 2022. Виждате, че европейският шампион Италия отива на бараж в нашата група. Имаше и добри, и откровено слаби мачове. Понякога моето мнение се различава с това на другите, гледали мачовете. Искам младите момчета, когато обличат националната фланелка да се раздават повече.

За тях това е един трамплин, където да те забележат силни отбори. Нашето вътрешно първенство не е това, което трябва да бъде. Оттам нататък е важно да има конкуренция. Тренировките в чужбина са по-трудни от мачовете. Липсва физическата подготовка. Насила не става" - започна той пред БНТ.

След това първо заяви, че не иска да отговаря на бившия капитан на България Ивелин Попов, но впоследствие каза: "Не искам да отговарям на Ивелин Попов. Той също е имал възможност да се докаже. Нито съм изтървал дузпа срещу Малта, нито съм падал от Чехия с 0:6. Аз никога не съм се крил. Давал съм отчет на Изпълкома. Треньорът да си прецени дали има нужда от Ивелин Попов. Водещата фигура в един отбор трябва да е опитният футболист. Засега не се коментира ново име за национален селекционер".

За завършек Лечков призова Димитър Бербатов да приеме резултатите от извънредния конгрес на БФС и заяви, че Бербатов трябва да се постарае повече следващия път, за да го убеди да гласува за него.

"Проведе ли се конгрес – проведе се. Какво иска Бербатов, да дойде и да каже. Да се появи малко повече и да ме убеди мен на следващия Конгрес да гласувам за него. Протоколът от Конгреса е 111 страници. Той беше внесен навреме в търговския регистър. Сега пък намират критики на протокола. Имаше наблюдатели на УЕФА. Несериозно е! Публиката се занимава с исканията на… хайде да не се изпусна.

Предстои вписване на новия президент, какъв нов Конгрес искат!? Само едно и също нещо да коментираме, това не е сериозно! За да няма спекулации, на следващия Конгрес ще предложа да се гласува видимо, а не тайно. Когато загубиш, бъди достоен!" - сподели Лечков.

Припомняме, че обръщението на един от героите от САЩ '94 към Ивелин бе породено от изказване на Попето отпреди няколко дни. Тогава Попов избухна срещу Лечков с директна атака.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Лудогорец


Шимунджа се пребори да вземе ценно свое "оръжие" в Разград

Новият треньор на Лудогорец Анте Шимунджа идва в клуба заедно с двама помощници, включително бъдещия му асистент...

Реклама

Най-четени новини


виж всички