Славко Матич преди Септември - Лудогорец: Бъдещето на България е в нас


Славко Матич преди Септември - Лудогорец: Бъдещето на България е в нас
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1270 0

Старши треньорът на новака в Първа лига Септември (София) - Славко Матич, разкри настроенията в лагера на столичани преди тежкия първи двубой от новия сезон срещу състава на Лудогорец. Пред "Мач Телеграф" сърбинът заяви, че възпитаниците му имат нужното самочувствие.

"Мисля, че сме готови. Имаме малко административни проблеми с картотекирането на някои нови футболисти. Имаме трима контузени в лицето на Асен Чандъров, Илия Миланов и Валери Божинов. С наказания са Асен Георгиев и Йоан Гаврилов. Тези играчи няма със сигурност да вземат участие в мача. Останалите момчета са готови. Както знаете, вече продадохме Марио Илиевски на унгарския Кишварда", припомни наставникът. 

"Изправяме се срещу шампиона на България в последните 11 години. Това е сериозно предизвикателство пред нас, но имаме настроението и желанието да постигнем успех. В редиците си имаме, най-много млади футболисти от всички клубове в Първа лига. Сега се изправяме срещу най-силния отбор в България и ще опитаме да направим един добър мач. Те са шампионите на елита, а ние на Втора лига и имаме самочувствие. Ще се постараем да стигнем до добър резултат.

Уважаваме ги, но си уважаваме и работата, която вършим. Тяхната класа не ни притеснява. Гледахме с футболистите заедно мача им срещу Сутиеска. Проследихме им и контролните срещи с Ференцварош и Нюрнберг. Направихме анализ на играта им и видяхме каква класа притежават. Запознати сме с играта им. Ние трябва да сме бързи и агресивни и да се опитаме да наложим нашите идеи в мача. Всичко зависи от нас, не само от Лудогорец.

Няма да има напрежение, само настроение в нашата игра и да излизаме мотивирани. Аз в редиците си имам бъдещето на България. Нашата основна цел е да развиваме младите футболисти. Аз обичам да работя с млади момчета и да им давам моето доверие. Те трябва да са готови да понесат тази отговорност. Доволен съм от подготовката и контролите. Загубихме няколко дни заради стомашен вирус.

По-кратка беше подготовката през тази година, заради предстоящото Световно. Ние ще работим върху физическата подготовка и след мача с Лудогорец, защото следващият ни двубой ще е след 10 дни. Играхме 5 мача срещу отбори в Първа лига и съм доволен от това, което показахме. Аз съм винаги оптимист. Това идва от работата и атмосферата в съблекалнята. Има страхотен колектив в отбора. Момчетата ме слушат и работят много, трябва да има постоянство и добри игри. Това е рецептата за успех.

Знаем, че в елита ще ни е по-трудно, но вярваме, че ще се представим на добро ниво. Да не забравяме и че младите се нуждаят от време", допълни още той.

Ето какво каза изпълнителният директор на разградчани Ангел Петричев преди срещата

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички