Петричев: ЦСКА ни е традиционният съперник, има огромен интерес към наши звезди


Петричев: ЦСКА ни е традиционният съперник, има огромен интерес към наши звезди
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1845 0

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев говори ексклузивно часове преди началото на новия сезон в Първа лига. Той гостува в предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT, където говори подробно за всичко случващо се около клуба.

Ето какво заяви относно селекцията и новото първенство:

"Това е един нормален процес при нас и вътрешноклубно си го знаем. През зимата взехме повече играчи с цел да може те през пролетта да се адаптират към нашия стил, българското първенство и Европа. Сега ситуацията е такава, че ако привлечем футболист, трябва да сме сигурни, че той ще надгради качеството при нас. Не е затворена селекцията при нас", започна Петричев.

"Входящите трансфери зависят от изходящите такива. В момента интересът към наши играчи е огромен. Бих казал, че към определени състезатели е толкова голям, че някои ще бъде трудно да ги задържим. Този отбор се опитваме да го запазим, тъй като го градим от 2-3 години и започна да кристализира този, който искаме, но нашите колеги, които желаят да купуват играчи се оглеждат в нашите играчи. Ще запазим на 100% гръбнака на отбора и вече, ако привлечем някой, целта ще бъде да надградим класата на отбора. Ще вземем такъв, когато сме сигурни, че той ще повиши качеството ни, а не просто да търсим количество", акцентира директорът.

 

"Ще запазя кой би напуснал, тъй като такива преговори са доста сложни и има различни аспекти. Нека нещо бъде сигурно, след което да говорим. Има много спекулации около нас. И през този трансферен прозорец прочетох доста имена на играчи, които са подписали с нас. Практиката показва, че повечето играчи се научават, когато ги обявим ние, но работят активно колегите. Мисля, че ще има новини в тази посока.

Не бих искал да се наемам с категорични изказвания за конкуренция в България. Колегите работят в посока надграждане. Уверен съм, че ЦСКА ще ни бъде традиционен опонент. Виждаме еуфорията при Левски – там е излишно да говорим за качеството на треньора. Когато имаш Станимир Стоилов, нормално е да гониш високи цели. Те го афишираха, така че те също ще бъдат основен играч в битката".

"Бих искал да обърна внимание на отбора на Ботев Пловдив, тъй като виждам сериозни признаци, че в този отбор има последователност и смятам, че Ботев ще бъде "играч". ЦСКА 1948 имат много добър треньор и сърцат собственик. Събраха сериозен екип от хора, правят мащабна селекция, така че допускам, че и те ще бъдат замесени по някакъв начин в битката", подчерта директорът.

"Очертава се интересно първенство, което е супер. Това е най-добре за феновете, за телевизията, да не говорим за нас като Лудогорец. Това не е клише, просто ние отдавна го осъзнахме, че когато в България играеш мачове на ниско ниво, няма как да е друго в Европа. Влизаме в първенството здраво и ще се борим за титлата. Програмата ни не е лесна и играем мачове през 3 дни. Ние сме свикнали на този ритъм и няма да се оплакваме. Ще бъдат „горещи“ следващите два месеца за нас, надяваме се, че ще се представим добре и на двата фронта", завърши Ангел Петричев.

Ето какво още каза в предаването!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички