Синът на Вили Вуцов Светослав разказа: Как и защо е станал фен на ЦСКА!?


Синът на Вили Вуцов Светослав разказа: Как и защо е станал фен на ЦСКА!?
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

7289 0

Едно от най-нашумелите имена в българския футбол в последните дни е това на Светослав Вуцов - син на бившия треньор на Левски Вили Вуцов и внук на легендарния футболист и наставник на "сините" Иван Вуцов.

След като спаси дузпа в мача срещу ЦСКА, президентът на Славия Венци Стефанов разкри, че вратарят е фен на "червените" и това накара феновете на тима да призоват ръководството на отбора да вземе Вуцов на "Армията".

По-рано днес босът на Славия заяви в свой стил, че трябва да получи две бензиностанции от Гриша Ганчев, за да пусне Светослав Вуцов в ЦСКА...

В откровено интервю за "Блиц" младият страж на "белите" разказа как и кога е станал фен на "армейците", въпреки историята на рода му и как е успял да спаси дузпата на Греъм Кери:

"Пазя само хубави спомени от дядо ми. Хванах го в късния му етап, Бог да го прости. Той вече беше извън футбола като ръководен фактор, аз бях много малък и реално не съм получавал много съвети за футбола от него. А и той си казваше, че не разбира от вратари. Помня го само с хубаво. Как спасих дузпата? Греъм Кери преди година и половина игра мач срещу Левски и изпълни дузпа в същия ъгъл. Бях гледал мача и бях запомнил, че бие там. Послушах моя колега Георги Петков и треньора треньора на вратарите Радо Станев за нещо, което са ми казвали на тренировка по време на дузпи. И се получи, спасих я".

"Как станах от ЦСКА ли? Най-големият ми брат Иван ме направи цесекар. През 2009 година ме заведе на мача на ЦСКА с Динамо Москва от европейските клубни турнири (б.р. - 0:0 в София), бях на 7 годинки, малко дете. Стадионът беше пълен, имаше около 35-40 хиляди души, викане, еуфория, емоция голяма. Малко преди това бяха уволнили баща ми от Левски. И може би от това, че го бяха уволнили и заради феновете на ЦСКА, които през целия мач не спряха да подкрепят червените, си казах "това е моят отбор". И оттогава започнах да симпатизирам на ЦСКА", разказа Светослав Вуцов.

Неговият любим отбор гостува в четвъртък (16 септември) на Рома в първия си мач от груповата фаза на Лигата на конференциите. Днес стана ясно и коя ще е съдийската бригада за тази среща, като е интересно да се спомене, че феновете на Левски не помнят този главен съдия с нищо добро!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички