Георги Василев - Гочето оптимист: ЦСКА е доказана марка и не е обречен на "Олимпико" срещу Рома


Георги Василев - Гочето оптимист: ЦСКА е доказана марка и не е обречен на "Олимпико" срещу Рома
Снимка: БГНЕС

1580 0

Популярното име в български футбол Георги Василев - Гочето, даде обширно интервю пред "Тема Спорт", в което говори за предстоящия старт на ЦСКА в Лигата на конференциите срещу Рома. 

Бившият треньор на "червените", Левски и Етър, бе категоричен, че тимът на Стойчо Младенов не е обречен на "Олимпико", но предупреди, че римските "вълци" са много по-различен отбор под ръководството на Жозе Моуриньо:

"ЦСКА постигна големия си успех със самото класиране в групите. “Армейците” отстраниха два много сериозни съперника като Осиек и Виктория (Пилзен). Реваншът срещу чехите остава в историята. Такива обрати се случват много рядко. Оттук нататък “червените” могат само да вървят нагоре и да продължават да трупат позитиви от участието си на международната сцена. Първият съперник е възможно най-тежкият. Рома е много силен отбор, който през тази година прибави емоцията и амбицията от присъствието на Жозе Моуриньо. “Вълците” нямат нищо общо с отбора от миналия сезон. В предишната кампания те бяха монотонни. Сега е различно. Явно футболистите са повлияни от влизането на нов човек, а очевидно се получи и бърза химия между треньор и играчи. Състезателите вярват на Жозе, сериозно респектирани са от него и се стремят да следват наставленията му", заяви Гочето.

"Очаквам Моуриньо да пусне някои от футболистите, които бяха на пейката срещу Сасуоло, но това не може да е успокоение, защото в тези големи отбори няма второстепенни играчи. Сред резервите от този двубой бяха влезлите като смени Перес, Ел Шаарауи, а там са и Смолинг, Майорал… Все доказани имена. Въпреки това, победа на Рома над ЦСКА не може да се предвиди с лека ръка. И не заради ротации, подценяване или експерименти, а защото ЦСКА е доказана марка и класа в Европа и в никакъв случай не е обречен на “Олимпико”. Самочувствието е вградено във всеки състезател, който е облякъл червената фланелка, и отборът се преобразява, когато излезе в такива мачове, а често от “армейците” са страдали най-големите. Това е заложено в историята и самосъзнанието на всички в този клуб", продължи той и след това коментира равенството на ЦСКА срещу Славия:

"Футболистите на Стойчо Младенов ще преболедуват неуспеха срещу Славия. Може би бяха повлияни от предстоящия голям сблъсък с Рома, но се видя, че не са концентрирани. Най-вече си пролича при изравнителния гол и в завършващата фаза, а пропускът от дузпа бе показателен, но грешките от бялата точка се превръщат в тенденция и проблем. Не можем да обвиняваме състезателите и да бъдем крайни, защото това се случва навсякъде и често. Лошото е, че Младенов няма да може да разчита на основни футболисти и тук става въпрос най-вече за Юга и Жеферсон, които напуснаха с разтежения. Дано успеят да ги вдигнат скоро, защото те са основни състезатели и сред лидерите на състава. Тяхната липса в Рим може да повлияе много повече от тази на наказания Кайседо. Двамата притежават много опит, класа и самочувствие и са с основна роля както в дефанзивен план, така и при изграждането на атаките. В тяхно отсъствие Стойчо трябва да намери най-доброто решение, макар че е затруднен откъм опции. Карло Мухар е прекалено нов в отбора и от него не може да се очакват чудеса, но от друга страна, му се отваря идеална възможност да блесне и да демонстрира класата, заради която е привлечен на “Българска армия”".

"Мнозина сигурно ще се опитат да свалят напрежението, казвайки че в този мач ЦСКА няма какво да губи. По принцип е така, но “армейците” ще искат да направят нещо запомнящо се на “Олимпико”. “Червените” винаги излизат за максимума. Трябва да се има предвид и друго - Рома е на гребена на вълната след ударното начало на сезона, което им дава допълнително самочувствие", завърши Георги Василев - Гочето.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички