Силна подкрепа: Фондация "Стилиян Петров" стартира инициатива в помощ на Петър Хубчев


Силна подкрепа: Фондация "Стилиян Петров" стартира инициатива в помощ на Петър Хубчев
Снимка: Ani Georgieva / LAP.bg

1241 0

Нова доза силна подкрепа получи легендата на българския футбол Петър Хубчев. Фондацията на Стилиян Петров  организира благотворителен търг в полза на бившия национален селекционер.

В периода 20 до 31-ви октомври ще бъдат пуснати най-разнообразни артикули от звездния приятелски мач, състоял се на стадион "Васил Левски" преди малко повече от месец.

На разположение ще бъдат фланелките на част от най-големите имена в световния футбол, капитанска лента, флагове, ъглови флагчета, топка и други. Всички средства ще бъдат прехвърлени на Хубчев, който води тежка борба с коварно заболяване. 

Публикуваме написаното от фондацията във "Фейсбук" без редакторска намеса:

"Малко повече от месец след като организира благотворителния „Мач на Надеждата“, Фондация „Стилиян Петров“ продължава делото, започнато на 6 септември в София. Между 20 и 31 октомври редица ценни артикули, част от незабравимия футболен спектакъл на „Васил Левски“, ще бъдат разиграни на благотворителен търг в официалния профил на Фондацията във Facebook.

Събраните средства пък ще бъдат предоставени на борещия се с рака Петър Хубчев. След като му бе оказана морална подкрепа преди и по време на незабравимия „Мач на Надеждата“, сега ще се набират средства за неговото лечение.

В благотворителния търг ще бъдат включени фланелките на звездите от мача, подписани лично от тях. Припомняме, че сред големите участници във футболното събитие на годината бяха носителят на „Златната топка“ Христо Стоичков, двукратният шампион на Англия с Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов, рекордьорът по мачове във Висшата лига Гарет Бари, един от най-великите играчи за всички времена – Рой Кийн, незабравимия Шей Гивън, головата машина Хенрик Ларсон, Луис Гарсия и куп други любимци на милиони по света.

Наред с екипите на звездите място ще намерят и няколко артикула с висока колекционерска стойност – подписана лично от Стилиян Петров капитанска лента, флаговете на капитаните – Стан и Ицо, ъгловите флагчета, постаментите от екипите и топка от мача.

Благотворителният търг започва точно в 19:00 тази вечер, 20 октомври, и ще продължи до 22:00 ч. на 31 октомври, вторник. Наддаването става с коментар под избрания от вас артикул, като минималната стъпка е 20 лева. В последния час на търга - между 21:00 и 22:00 ч. на 31 октомври, минималната стъпка ще бъде 50 лева.

„Петър Хубчев се нуждае от много вяра и позитивна енергия, за да премине през всички тези препятствия. Призовавам всички да го подкрепим така, както направихме и на благотворителния „Мач на Надеждата“. С теб сме, Петьо!“, призова Стилиян Петров.

А какви средства в подкрепа на нуждаещите се успя да събере "Мачът на надеждата"?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички