СГП: Международен съдия по футзал е присвоил десетки милиони от магистрала "Хемус"


СГП: Международен съдия по футзал е присвоил десетки милиони от магистрала "Хемус"
Снимка: Thinkstock/ Guliver

4214 0

Софийската градска прокуратура (СГП) съобщи, че международен български съдия по футзал е сред арестуваните за финансови измами покрай строежа на автомагистрала "Хемус"! Уточнява се, че става въпрос за Борислав Колев, който е с повдигнато обвинение за пране на пари...

Обвинителите твърдят, че родният рефер е участвал в създаването на мрежа от фирми с фиктивни управители, по сметките на които е била преведена част от сумата за построяването на Лот-5. От разследването е станало ясно, че Борислав Колев лично е придружавал тези хора до банкови клонове, откъдето са били теглени парите.

Софийска градска прокуратура смята, че за периода между 18 юни 2020 година и 8 август 2021 година, българският съдия по футзал се е облагодетелствал със сума в размер на 53 милиона лева! 

Борислав Колев е задържан за срок от 72 часа, а "24 часа" добавя, че неговият брат също е обект на разследването, тъй като е собственик на голяма строителна компания.

"Дспорт" пък допълва, че в миналото реферът е бил данъчен служител, но в момента е единственият български съдия в престижната категория "Елит" на УЕФА. Интересно е да се отбележи, че по-рано през годината той свири финала на Шампионската лига по футзал между Барселона и Спортинг Лисабон!

Малко по-рано днес служебният министър на спорта пък обвини ЦСКА за евентуалния фалит на държавното дружество "Сердика спортни имоти" (подробности четете тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички