От ЦСКА 1948 разкриха дългосрочните си планове в българския футбол


От ЦСКА 1948 разкриха дългосрочните си планове в българския футбол
Снимка: БГНЕС

1476 0

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 - Добрин Гьонов, даде интервю пред списанието "Football Business Inside", в което разкри какви са дългосрочните планове и цели пред неговия тим:

"Клубове с нашите измерения от Балканите трябва да се съсредоточат върху реализирането на изходящи трансфери на млади играчи. С други думи, нашата стратегия се основава на развитието на млади български играчи. В първия отбор трябва да има четирима млади футболисти (на възраст между 18 и 22 години) и поне двама от тях да бъдат в първите единадесет за всеки мач. Като играят често заедно с опитни играчи в българското първенство, а надяваме се и в турнирите на УЕФА, те ще натрупат голям опит и увереност и евентуално ще станат обект на интерес от скаутските отдели на най-големите европейски клубове", каза в началото Гьонов.

"С началото на сезон 2021/2022 г. ЦСКА 1948 сформира втори отбор, който се състезава във Втора лига. Надяваме се, че това решение ще привлече най-добрите млади играчи в България, тъй като им предоставяме перфектни условия за тренировки и професионален футбол. Когато се осъществи трансфер на наш футболист пък, ние ще бъдем готови с достоен заместник, идващ от втория отбор".

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 обяви и защо "червените" са се преместили на стадион "Бистрица": 

"През последните три години играем на Националния стадион, чийто капацитет е 44 000 места, а спортните зали са разположени под трибуните. Като прибавим и голямата писта за бягане към големия стадион, акустиката сериозно се губи и единственият начин да се направи страхотна атмосфера е стадионът да се напълни с публика от поне 20 000 души, което в момента е много трудна задача за всеки отбор в България. Затова се договорихме да използваме стадион "Бистрица". Той е нов, добре поддържан и много компактен, с капацитет 3000 души. Дори и да има 300 души на стадиона, атмосферата е фантастична", смята той.

"Освен това имаме възможност да го брандираме с цветовете на отбора и разполагаме с повече позиции за реклама на нашите спонсори. Не на последно място, разходите за наем на Националния стадион са високи. Ако ги спестим, можем да ги инвестираме в други дейности. Единственият недостатък, който мога да посоча, е местоположението. Стадион "Бистрица" е в планината, в покрайнините на София. Въпреки това, районът е много красив и посещението на мач може да се съчетае добре с приятна разходка", добави още една от важните фигури в ЦСКА 1948.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички