Само в SportLive: Добрин Гьонов отговори на конспираторите, отправи призив към феновете преди финала и отсече: Искаме Купата и третото място!


Само в SportLive: Добрин Гьонов отговори на конспираторите, отправи призив към феновете преди финала и отсече: Искаме Купата и третото място!
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3590 0

Навръх Деня на българската просвета и култура ще се проведе финала за Купата на България. Трофеят на Националния стадион „Васил Левски“ ще си оспорват ЦСКА 1948 и Лудогорец. Финалът е исторически за възродения през 2016 година „червен“ клуб. За първи път пред ЦСКА 1948 се открива възможност да спечели голям трофей.

По този повод SportLive.bg реши да потърси член на ръководството на „червените“.  Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов се съгласи да говори специално пред медията ни в навечерието на финала. Той сподели какво е настроението в лагера на отбора и засегна всички актуални теми, свързани с решителния сблъсък.

Ето какво заяви Гьонов пред медията ни:

-Г-н Гьонов, светлият български празник на 24 май ще бъде и исторически ден за ЦСКА 1948. Класирането на финала за Купата на България ли е апогеят за клуба след неговото възраждане?

- Със сигурност това е най-значимият връх, до който сме достигали досега. Така че ще бъде апогеят за клуба след неговото възраждане, както Вие се изразихте.

- Какви са очакванията Ви за сблъсъка за трофея срещу Лудогорец?

- Ще бъде тежък мач. Лудогорец е действащият шампион от доста години насам. В крайна сметка ние ще излезем пределно мобилизирани и с идеята да спечелим Купата на България.

- Възможността за първи исторически триумф с отличие мотивира ли още повече отбора?

- Всеки финал е изключително важен. Аз в личен план загубих един финал с отбора за аматьорската купа. Разбира се, в момента няма как те да се сравняват. Мотивацията в тима е нормална като за мач от такъв ранг.

- Ще има ли допълнителни финансови стимули за играчите, ако спечелят трофея?

- Това са неща, които са организирани вътрешно и са заложени в правилника на клуба.

- Лудогорец е тотален хегемон у нас през последните 11 години, поне що се касае за първенството. Смятате ли, че има ярко изразен фаворит във финалния двубой?

- Лудогорец със сигурност ще излезе в ролята на фаворит. Те се изиграли много подобни мачове. Визирам и срещите им в Европа, които са били с голяма значимост.

В крайна сметка пък емоцията, когато излизаш за първи път в такъв мач, което се отнася за немалко от нашите футболисти, е възможно да има положителен ефект – да имат повече концентрация.

-Ако го перефразирам, може да се каже, че емоцията е възможно да надделее над опита.

- Точно така. Емоцията мотивира допълнително именно в такива срещи.

- Лудогорец не успя да победи ЦСКА 1948 в двата мача през редовния сезон на шампионата – завършиха наравно, а преди това ги победихте. Очертавате ли се като неудобен съперник за разградчани с оглед на серията от 3 поредни срещи без поражение?

- Като цяло може да се каже, че ние сме един силен противник за българските стандарти. Лудогорец не успява да ни победи. В единият мач ние заслужавахме повече да победим, а в другия – те. В крайна сметка завършвахме наравно.

Мисля, че утре мачът ще бъде тотално различен спрямо предните за първенство. Най-малкото напрежението и емоцията ще окажат своето влияние.

-Ще намерят ли Тодор Янчев и спортно-техническият екип рецептата за успех над Лудогорец на финала?

- Рецепта едва ли има. Мачът ще бъде дълъг, минимум 90 минути, което означава, че в неговия ход ще трябва да се търсят различни варианти.  Хората от спортно-техническото ръководство на Лудогорец също ще търсят начините да спечелят. Те имат повече опит и са по-спокойни в това отношение.

Мисля, че ще бъде съвкупност от много фактори. И няма да бъде просто една рецепта, ако мога така да се изразя.

-Сам казахте, че двубоят може да е продължителен. Готви ли се отборът за продължения и евентуални изпълнения на дузпи?

- Естествено, че сме настроени и готови и за такъв вариант. Не трябва да забравяме, че в последните два кръга се класирахме с голове в 117-ата минута.

-Надявате ли се и на доза подценяване от страна на Лудогорец, тъй като сякаш играят малко по-лежерно през годините в турнира за Купата на България, въпреки че спечелиха трофея на два пъти?

- Ние си гледаме нашия отбор и се подготвяме максимално  концентрирано и обстойно за този мач. Дали Лудогорец ще се концентрират повече към първенството, си е техен проблем. Няма как да знаем техните планове.

- Казахте, че няма как да знаете плановете на разградчани. При Вас обаче коя е по-приоритетна цел – трофеят от Купата на България или третото място в първенството?

- Ние със сигурност ще се борим и на двата фронта. Имаме известна преднина пред Левски. Тя можеше да бъде значително по-голяма, но направихме някои слаби мачове напоследък, може би, защото с една идея повече мислехме именно за Купата.

Каквото и да се случи в сряда, продължаваме да се борим с всички сили и за третото място. Загубим ли финала, то ще бъде още по-важно, защото ще ни осигури излаз към желаното от нас участие в Европа.

-Все пак кое ще бъде по-ценно – Купата или бронзовите медали?

- Ние искаме и двете.

-Живеем в България и при нас конспирациите са ежедневие. Хората с подобни помисли изразяват мнение, че едва ли не ЦСКА 1948 ще спечели трофея от Купата на България, а четири дни по-късно ще загубите от Лудогорец за първенството.  Как ще отговорите на тези конспиративни теории, които циркулират в публичното пространство?

- Точно това е един от големите проблеми във футбола. Винаги се търси конспирация. Ние сме доказали неведнъж, че винаги играем само и единствено за победа. Мога да дам и няколко случая като примери. Най-малкото преди няколко години имахме възможност да останем във втората четворка, но ние победихме и влязохме в шестицата, знаейки, че много трудно ще се класираме напред.

Самите мачове с Лудогорец, както и с други опоненти също показват това, че играем да дадем максимума от себе си. Ние не можем да влезем в никакви схеми, в каквито обичат хората да обвиняват другите отбори.

-Финалът ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“.  Правилното място ли е той за този двубой с оглед на факта, че съоръжението няма бъде препълнено?

- Наредбата е наредба, за да бъде спазена. Тя е написана в началото на сезона и всички отбори са се съгласили. Може би тогава не се е знаело, че ще има нов стадион в Пловдив и възможности. В крайна сметка това е финал за Купата и се играе в столицата.

Да, чувам моментни изказвания, че ще има малко хора. Двата отбора обаче са си заслужили правото да си оспорват трофея. Спортът е именно, за да се играе честно и да се върви напред.

Публиката преценява кого да подкрепя и идва и го прави, ако желае. Ние не можем да заставяме някого, нямаме платени фенове или нещо от този сорт. Така че, който иска е добре дошъл да гледа финала в една нормална обстановка за европейските стандарти.

-Имате ли някакви притеснения от странични фактори, визирам от съдийско естество, рефер ще е Драгомир Драганов?

- Нямаме притеснения. Това, че имаше много дискусионен мач през уикенда, се надявам, че няма да се проведе в утрешната битка.

-Каква е прогнозата Ви за крайния изход от финала?

- Искрено се надявам ние да победим. Няма значение дали ще е в редовното време, след продължения или дузпи. Важното е да вземем Купата.

- Какъв е призивът Ви към футболните фенове преди сблъсъка за трофея от турнира за Купата на България?

- Искам да се обърна към всички хора. Нека да дойдат и да проследят финала на живо. Надяваме се, че ще направим един хубав и интригуващ мач. Знае се, че ние играем атакуващ футбол и няма да се крием, няма да се затваряме или да бавим играта. Ще се опитаме да направим един продукт на терена, който поне под някаква форма да достига едно високо ниво и да направим така че хората да изпитат удоволствие от футбола.

Надявам се, че повече хора ще присъстват. Най-вече ще има една обстановка, в която всеки един гражданин може да си доведе детето и да бъде на мача, като ще е сигурен за безопасността си.

ОЧАКВАЙТЕ И ВТОРА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ДОБРИН ГЬОНОВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SportLive: Георги Дерменджиев прогнозира кой ще спечели Купата на България и отсече: Да не влизаме в руслото на конспираторите

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички