Само в SportLive! Илиан Илиев жегна съдията на първия мач с Лудогорец за Купата и отсече: Не знам за интерес на разградчани към Фернандес


 Само в SportLive! Илиан Илиев жегна съдията на първия мач с Лудогорец за Купата и отсече: Не знам за интерес на разградчани към Фернандес
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6302 0

Черно море хвърли бомбата на ¼-финалите в турнира за Купата на България, отстранявайки ЦСКА насред стадион „Българска армия“. Сега последното препятствие пред „моряците“ по пътя им към спора за трофея е Лудогорец. Първият мач от полуфиналната серия между двата тима ще е на „Тича“ във Варна. След последния сблъсък  помежду им, но за първенството се заформи и сериозен скандал от съдийско естество.

SportLive.bg потърси за интервю наставника на варненци Илиан Илиев. Треньор №1 на България за 2021 година триумфира с трофея с Берое, а сега ще се опита да го постигне и с родния си клуб, който ликува с Купата на България през 2015 година.

Ето какво сподели Илиев пред медията ни:

-Г-н Илиев, предстои поредно тежко изпитание в турнира за Купата на България, което е последно преди евентуалния спор за трофея. Какви са очакванията Ви за първия полуфинален двубой с Лудогорец?

- Надявам се да се опитаме да изиграем умно мача и да постигнем добър резултат преди реванша. Лудогорец имат голям избор в средата на терена и в атака, така че ни очаква сложен мач. Но се надявам с помощта на публиката ни да постигнем добър резултат в първия мач.

-В състава на разградчани има доста кадрови проблеми в дефанзивен план. Ще се опитате ли да вземете комфортна преднина и евентуално да решите нещата още във Варна?

- Това е малко несериозен въпрос. Все пак знаете срещу кой противник играем. Знаете и организацията, която имат. Така че е невъзможно да решим нещата в първия мач. Вече казах, че ни очакват два трудни двубоя срещу Лудогорец. Между тях имаме други важни срещи за първенството и ще играем в цикъл от 3-4 дни. Въпреки, че поискахме да ни бъде изтеглен мачът с Локо Пд, а да не го играем след Великден, но не уважиха молбата ни, и това ни е трети мач за 8 дни. За Лудогорец не е така.

Най-същественото в момента е да се представим добре игрово и да постигнем добър турнирен резултат.

-Имате ли проблеми около състава, които да Ви притесняват?

- Налице са някои проблеми. Мазир Сула е с пети жълт картон и ще пропусне мача със сигурност. При другите футболисти имаме някои болежки, като се надяваме при някои да отшумят. Цветомир Панов със сигурност няма да може да участва в срещите до реванша в Разград.

- Главен съдия на срещата ще е Волен Чинков, имате ли притеснения от съдийско естество?

- Притеснява ме естествено, но да не тръгваме в тази посока. Надявам се да се справи, защото залогът е голям.

- Последната Ви загуба е именно от Лудогорец, а след това записахте общо 5 поредни победи …

- Много се изговори и изписа след онзи двубой. Разменяха се декларации между клубовете. Лудогорец написаха остра декларация срещу мен.  Мисля, че достатъчно се рови около случилото се тогава.

Важното е, че всеки човек, който го видя на улицата  и е безпристрастен, изразява мнение, че са ни порязали и то доста сериозно.

А само 3 дни по-късно на рефера Гинчев му дадоха наряд. Според унгарския ръководител на футболните съдии у нас е бил изряден. Според оценката на съдийския наблюдател Сталев също излиза така. Поради тази причина е излишно да говорим повече.

-По-трудно ли ще бъде срещу Лудогорец, отколкото срещу ЦСКА с оглед и на факта, че сега крайният победител ще се определи в два мача?

- Естествено, че в един мач е по-лесно, независимо къде ще се проведе. Лудогорец разполага с дълбочина в състава, а и реваншът ще е в Разград. Всичко може да се случи, а и вече го видяхме.

- Мечтаете ли за нов триумф с Купата, но този път с родния си клуб, след като веднъж го постигнахте като треньор на Берое?

- Чак да мечтаем… не. Искаме да се представим максимално добре в първия епизод от битката с Лудогорец, което е предпоставка за добра основа за реванша.

-Появиха се информации за интерес към младия бразилски халф в състава Ви Алекс Фернандес от страна на Лудогорец, че и от ЦСКА. Нещо реално има ли към момента, дори и като неофициално запитване?

- Даже не съм разбрал, че са писали подобно нещо. Момчето изигра 10 мача като титуляр и вече го продаваме. Няма такова нещо.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SportLive! Илиан Илиев посочи тотален абсурд в българския футбол и разкри рецептата за отстраняването на ЦСКА

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички