Тодор Янчев преди ЦСКА 1948 - Лудогорец: За нас е първи финал, дано е и първи трофей!


Тодор Янчев преди ЦСКА 1948 - Лудогорец: За нас е първи финал, дано е и първи трофей!
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3193 0

Старши треньорът на ЦСКА 1948 - Тодор Янчев, даде съвместна пресконференция с колегата си от Лудогорец - Ивайло Петев, преди утрешния (24 май) финал за Купата на България, който е с начален час 19:00 и ще се проведе на стадион "Васил Левски" в София.

"Би било чудесно, ако напишем такава история като на Ивайло Петев и отбора му. Ние сме амбицирани да тръгнем по тази пътека, по този път. Винаги трябва да се започне отнякъде - за нас е първи финал, дано е и първи трофей!", пожела си Янчев в началото.

"Лично мен не ме притесняват резултатите и че не побеждаваме", категоричен бе наставникът на "червените", които записаха две равенства на старта на плейофите в Първа лига. "Но все пак играхме с добри състави - с Левски и Черно море, а знаем колко сериозни отбори са те. И в двата мача имахме шанс да спечелим, но всичко това също е част от футбола. Не се самозалъгваме".

Попитан кое от двете състезания е приоритет, тъй като тимът му може да стигне до европейските турнири и като трети в първенството, и като носител на Купата, той отговори по следния начин: "При нас положението е същото, както при съперника - паралелно с Купата си гоним и третото място. Но първо най-важен се явява финалът, а след това имаме и цели в първенството, а те са да участваме в евротурнирите".

"Нямаме наказани футболисти. Знаете, че Евгений Сердюк, Джонатан Перейра и Райън Бидунга са трайно контузени. Дали можем да стигнем до дузпи? Напълно възможно е. Това е турнирен мач, може да не свърши в рамките на 90 минути", предположи Янчев, а след това коментира факта, че ЦСКА 1948 не загуби от Лудогорец в двата шампионатни сблъсъка през сезон 2022/23 (2:2 и 1:1):

"Това какво е било преди половин година или два месеца не е толкова важно. Да, резултатите с Лудогорец са положителни - нямаме загуба. Но най-важно е бъдещето, защото не можем да лежим на стари лаври. Ние сме амбицирани да покажем най-добра игра и резултат".

В края на пресконференцията "червеният" треньор коментира очакванията, че битката на "Васил Левски" ще бъде много слабо посетена: "Няма нищо по-хубаво от това да дойдат хората, това е финал - ще бъде спектакъл. Ще видим утре колко хора са решили да дойдат. И аз, и колегата ми Ивайло Петев сме играли пред пълни стадиони, така че сме наясно каква е емоцията".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Футболът е за феновете, бих искал 10-15 хиляди по трибуните": Мнението на Ивайло Петев преди финала!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички