С 9 души на терена Ботев (Враца) удари 10 от Славия и посегна към спасението


С 9 души на терена Ботев (Враца) удари 10 от Славия и посегна към спасението
Снимка: Lap.bg

2248 0

Ботев (Враца) постигна втора домакинска победа, след като удари Славия с 1:0 в мач от 22-ия кръг на Първа лига. Това се случи в драматичен мач на стадион "Христо Ботев", в който след 87-ата минута на терена играеха общо 20 играчи. В самия край на двубоя техният брой вече беше 19.

Първо Велко Йеленкович остави Славия с човек по-малко, заработвайки си втори жълт картон с нарушение срещу Переа, а после, 3 минути преди края на редовното време и Мартин Кавдански бе изгонен за втори жълт картон. В последните секунди на двубоя врачани останаха с 9 души на терена след червен картон и на Момчил Цветанов.

Победното попадение беше дело на Браян Переа, който порази вратата на "белите" в 90-ата минута и донесе ценни 3 точки на своя тим в битката му за спасение.

През първите 20-ина минути липсваха положения пред която и да е от дветестрани. До почивката обаче Славия бе отборът с по-добрите положения, като стигна до 2 добри възможности за гол. Първо, в 33-ата минута Тони Тасев осъществи чудесен пробив отляво при "бяла" контраатака, като пробва изстрел от границата на наказателното поле, но нацели страничния стълб.

Десет минути по-късно пробив направи Ерол Дост, след което с елегантен финт неутрализира Петко Ганев, но стражът на врачани Красимир Костов успя да спаси и да избие в корнер.

След почивката гостите успяха да създадт още няколко положения, но им липсваше класата при завършващия удар. В 70' Златомир Загорчич получи сериозен удар, като направи принудителна смяна, след като Емил Виячки получи контузия в десния глезен. Седем минути по-късно Славия остана с човек по-малко във Враца, тъй като Велко Йеленкович получи втори жълт картон заради фаул срещу Переа.

Домакините играха с човек повече само 10 минути, след което силите бяха изравнени. Опитният Мартин Кавдански също напусна терена преждевременно, след като получи втори жълт картон в мача. Той си го заслужи, удряйки с лакът в лицето Ахмед Ахмедов при борба за топката. В добавеното време врачани останаха с 9 души на терена, след като директен червен картон отнесе Момчил Цветанов. Първоначално той получи само предупреждение за грубото си влизане, но след консултация с ВАР реферът го прати към съблекалнята.

Победният гол в срещата падна в 90-ата минута, когато Марко Мажуга намери отлично Мирослав Маринов, а той изведе Браян Переа. Колумбиецът се бе позиционирал добре и не сгреши пред опразнената врата на Славия.

В класирането столичният тим се смъкна на пета позиция, пропускайки да влезе в топ 4. Ботев (Враца) пък се изкачи в класирането и вече е 11-и, след като завоюва 22-ата си точка за сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички