Спартак Варна - Ботев Враца: Херо притеснен след успеха, Моралес позитивен след загубата


Спартак Варна - Ботев Враца: Херо притеснен след успеха, Моралес позитивен след загубата
Снимка: Yasen Georgiev / LAP.bg

1957 0

Спартак Варна и Ботев Враца си дадоха много тежък сблъсък, който в крайна сметка бе спечелен от домакините с 2:1. Любопитното е, че след срещата техният наставник Димитър Димитров-Херо звучеше далеч по-притеснен, отколкото колегата му начело на врачани Даниел Моралес. Разбира се, не трябва да пропускаме факта, че Ботев е със 7 точки пред варненци в Първа лига, които въпреки неоспоримия възход продължават да са последни.

"Мачът премина при поделено надмощие. Ние диктувахме първите 20-25 минути после загубихме инициативата. Тежък, труден мач, действително е много тежко, когато трябва на всяка цена да спечелиш. Явно това тежи на моите футболисти.

Нямам причини да казвам, че нашите футолисти не са показали характер и мотивация. Лошото е, че до известна степен имаме лимит на качества и възможности, което влияе когато трябва да се затвори мача. Тази победа ни беше изключително важна" - призна Димитър Димитров.

Даниел Моралес пък заяви: "Създадохме доста положения, но реализирахме само едно. Трябва да има повече старание и работа занапред. Не, че не съм доволен от показаното на терена. Аз съм бивш футболист и знам, че винаги има напрежение. Аз съм доволен от момчетата, защото се раздадоха докрай.

Ние можехме да обърнем нещата и това се вижда и това се чува в съблекалнята. Търсихме постоянно гола, но не успяхме да реализираме. Поведението на футболистите ме амбицира да работя още повече. Свърши една битка, но не и войната. Днес, ако реално гледаме статистика, то тя ще бъде в наша полза. Мен ме интересува играта, защото когато имаш добри игри срещу силни отбори ще идват и победите" - пък сподели Моралес.

Вижте повече за това как в "дънната битка" от Първа лига подемът на Спартак Варна с Херо се оказа по-голям от този на Ботев Враца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички