Хебър сломи Славия в "Овча купел" за едва пета победа в Първа лига през сезона


Хебър сломи Славия в "Овча купел" за едва пета победа в Първа лига през сезона
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2106 0

Хебър (Пазарджик) изненадващо победи Славия като гост в мач от 21-ия кръг на Първа лига. Новакът в българския елит се наложи с минималното 1:0 на стадион "Александър Шаламанов" в София.

При силния вятър в столицата "белите" изиграха по-силно първо полувреме, в което обаче стигнаха само до греда. Гостите нанесоха своя удар в 61', когато след статично положение се разписа Арсенио Ваалпорт. Това е първа победа на пазарджиклии над този съперник от 23 години насам.

През първото полувреме Славия бе по-активният тим, като в 37' удари греда, а съперникът стоеше дълбоко прибран в половината си. Техните усилия обаче дадоха резултатът и двата тима се прибраха на почивката при нулево равенство.

Скоро след подновяването на играта столичани стигнаха до гол чрез Ахмед Ахмедов, но той бе отменен заради засада. Гостите успяха да изненадат столичани в 61-ата минута след статично положение. Тогава Хебър изпълни ъглов удар, а извислият се високо Арсенио Валпоорт успя да засече топката с тяло и да открие резултата. Голът му беше разгледан с ВАР, но в крайна сметка беше зачетен.

"Белите" можеха да се върнат в мача в 72', когато Галин Иванов отправи изстрел, който мина на косъм от целта. В секундите след добавеното време Славия можеше да изравни от статична ситуация, но Тони Тасев не изпълни добре.

В класирането Славия е на пета позиция, докато тимът от Пазарджик е на 14-а позиция. Това бе едва петата победа за тях през сезона дотук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички