Росен Барчовски: На националния отбор по футбол му липсва класа и ниво


Росен Барчовски: На националния отбор по футбол му липсва класа и ниво
Снимка: Stoyan Hristov / LAP.bg

2639 0

Треньорът на българския национален отбор по баскетбол и такъв на възродения БК ЦСКА - Росен Барчовски, коментира част от актуалните проблеми при футболните ни национали. Според специалиста на тима липсва необходимата класа. Пред "Спортал" той отговори за мотивацията на "лъвовете", както и за клубните си пристрастия.

"С това много се спекулира - мотивирани, немотивирани. Ти като не можеш... Който си може, си може. Това е основното. Има класа, ниво. Очевидно нямаме, защото дори страни като Северна Македония разполагат с играчи, които са водещи в някои европейски отбори", заяви наставникът.

"Ние имаме такива, които играят извън България в по-скоро средни, да не кажа слаби отбори и даже не са водещи. Те са резерви. Толкова много клубове има, толкова много треньори, толкова много състезания. Направиха се толкова много терени - изкуствени, естествени, малки, средни. Могат да се гледат състезания, треньорите могат да се обучават в интернет. Родителите са мотивирани да си дават децата да тренират и защо не могат да произведат - трябва те да отговорят. Очевидно има база, брой деца. Очевидно е нещо в методиката и в треньорската работа. При нас има същия проблем.

Последният мач, на който ходих, беше преди 2-3 години. Със Сашо Чакмаков бяхме на ЦСКА. Бях 9 години в Самоков и една от причините да не ходя на мачове беше физическа. Второ - някои неща не ми харесват. Бях свикнал да ходя с един вид публика. Ходил съм и в Г Сектор и във В и в А Сектор. Тази публика, с която аз съм свикнал някак си се промени и не ми е приятно, но гледам мачове и се вълнувам.", допълни още той.

Ето какво каза Барчовски относно отлива на публика у нас

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички