"Никой не задаваше въпроси": Ивелин Попов с остра критика към Ясен Петров


"Никой не задаваше въпроси": Ивелин Попов с остра критика към Ясен Петров
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

4791 0

Една от звездите в отбора на Левски - Ивелин Попов, стана част от инициативен комитет за изграждането на паметник на легендарния "син" нападател Георги Соколов. Соколето играе на "Герена" между 1958 и 1969 година и за този период от време отбелязва 58 гола в 186 мача.

По време на пресконференция за тази инициатива, Попов каза няколко думи за победата срещу ПАОК и разкри подробности за контузията, която го извади от сблъсъка с гръцкия гранд:

"Много хора, които сме вътре в клуба, очаквахме тази победа над ПАОК. Много хора знаят какво сме си говорили помежду ни. Атмосферата е добра. Знаете кой е треньор, кой е ръководител. Те много добре знаят рецептата как се побеждава в Европа", каза 34-годишният футболист и допълни:

"На финалната права във възстановяването съм. Контузията не беше лека, имаше разкъсани влакна на сухожилието. Изказвам благодарности към целия медицински екип на "Герена". Надявам се скоро да започна да тренирам и с момчетата".

Бившият капитан на националния отбор на България коментира и назначението на Младен Кръстаич начело на "лъвовете" и не спести критики към предишния наставник Ясен Петров: "Не го познавам Кръстаич, не съм му следил кариерата, не знам какъв футбол проповядва, но съм на 99% сигурен, че ще има по-добри резултати от Ясен Петров. Това мога да го гарантирам".

"Много неща се случваха в националния отбор и никой не задаваше въпроси, никой не питаше, а когато видя футболистите отвътре, те разказват всичко. Не може да се изтъкват причини, че не са викали даден футболист, защото не бил достатъчно весел за колектива. Когато става въпрос за такива неща, не може да очакваме нищо".

"Аз 26 или 27 мача не играя за националния отбор и имаме 3 победи, едната е с Гибралтар. Последните мои 26 мача, не казвам, че само аз съм причината, но имахме 10-11 победи. Как при Петър Хубчев тези футболисти се класираха за бараж, а сега модерното е "подмладяване", "дал съм шанс на 68 души". Тотално сбъркана политика и система", отсече Ивелин Попов.

"Много се надявам нашият клуб да преодолее ПАОК. Като българин пожелавам успех на всички български отбори. Искам всички да отидат колкото се може по-напред. Искам левскарите и феновете на другите отбори да ходят на европейски мачове. Искам държавата, ако може, да започне да помага да се строят нови стадиони", завърши атакуващият футболист на Левски.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички