Иван Иванов: Младен Кръстаич вдъхва респект, работата с него е страхотна


Иван Иванов: Младен Кръстаич вдъхва респект, работата с него е страхотна
Снимка: БГНЕС

2284 0

Треньорът в академията на Славия - Иван Иванов, който ще помага на новия национален селекционер Младен Кръстаич, сподели мнението си за сърбина. В предаването "Код Спорт" "русия" коментира и проблемите в националния отбор.

Как си обясняваш кризата, в която се намира в момента националният отбор на България?

"Със сигурност липсата на българи, които играят в топ първенства е може би най-основният фактор. Имаме все още талант в националния отбор. В момента обаче едно нещо не ми харесва в националния тим. Макар да говорят, че качеството е слабо и нямаме футболисти, за мен има футболисти, въпросът е самият треньор как ще им въздейства.

Не виждам нищо странно един треньор да отиде и ако иска да наложи офанзивен футбол, да се опита да играе офанзивен футбол. Ясно е, че може да паднеш и с 0:5. Като излезеш срещу някой отбор, който знае как да те атакува, да излиза от пресата, която ще приложиш и ще оставиш много пространства, пак ще те бият с 5:0. Но сами виждате, че ние с една „глуха защита“ се защитаваме дълбоко и пак постигаме срамни резултати.

Нека следващият треньор на националния отбор да се опита да наложи офанзивен футбол, да накара тези момчета да му повярват, че могат. Със сигурност ще бъде трудно, със сигурност в началото ще има много негативни резултати, но ако се задържи този треньор малко по-дълго и ако играчите наистина му вярват, нещата ще изглеждат по-добре след някакъв определен период от време", заяви Иванов.

Ясен е новият селекционер на националите – Младен Кръстаич. Това ли е човекът, който ще успее да извади от блатото представителния ни тим?

"Познавам го, имахме съвместен престой в Партизан. Той вече беше под формата на директор, вече отказал се футболист. Аз отидох на неговото място да играя. Всички знаем, че сме на една и съща позиция. Той даже лично ме е наблюдавал и харесал. Общо взето работата с него като директор и човека, който беше сложил като старши треньор, беше наистина страхотна.

Аз се наслаждавах през тези седем-осем месеца, в които той беше директор. За мен е човек, който има страхотно присъствие. Просто като го видиш, хем ти вдъхва респект, хем в същото време ти позволява да има една близост между вас да си говорите за футбол. Не да се притесняваш дали да му зададеш въпрос или да го питаш за нещо, дали футболно или организационно. Много колеги ще кажат, че българин трябва да бъде треньор, но много българи минаха – защо не направиха това нещо, което вече споменах", допълни още той.

Ето коя спорна фигура влиза в щаба на сърбина

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички