Разколебан ли е Борислав Михайлов за оставка? Разкриха какво се върти в главата на шефа на БФС


Разколебан ли е Борислав Михайлов за оставка? Разкриха какво се върти в главата на шефа на БФС
Снимка: LAP.bg

3701 0

Заседанието на Изпълкома на БФС наближава, а все още няма окончателна яснота дали Борислав Михайлов ще подаде оставка като президент на централата. Сбирката е планирана на понеделник от 13 часа на базата в „Бояна“.

Според колегите от „24 часа“ Михайлов е разколебан дали да развее бялата кърпа.

КАКВА Е СИТУАЦИЯТА

Изданието посочва, че половината членове на Изпълкома категорично подкрепят идеята Михайлов да подаде оставка в началото на идната седмица. Според информацията той първоначално бил приел да я депозира. Поведението му през последните дни обаче води към мисълта, че е възможно и да промени решението си.

Подчертава се, че тези от Изпълкома, които го подкрепят, знаят, че без него никой няма да ги избере повече в управата на футбола.

ЩЕ ИМА ЮРИДИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ

Отново се очаква да има и юридически проблем. По закон трябва да има покана до членовете на управата 5 дни преди заседанието. Заради факта, че сегашното ръководство не е вписано в Търговския регистър, решенията му трябва да бъдат потвърдени и от предишния изпълком, в който обаче влиза и Петър Величков, който вече е в лагера на Димитър Бербатов, допълва изданието.

Той категорично не е получил покана, което може да му даде право да обжалва решенията. Засега няма яснота дали ще има и  кворум на старото ръководство, след като и Венци Стефанов се обяви против Михайлов.

Очакванията са все пак Боби да си тръгне след 18-годишно управление на футбола ни. Срещу него се обявиха почти всички, включително и цялата изпълнителна и законодателна власт.

Управата на родния футбол трябва да вземе решение и по още един много важен въпрос. Става въпрос за  планираното тържество за вековния юбилей на българския футбол. То е планирано за 16 декември в столичния хотел “Милениум”, но в сегашното положение почти сигурно няма да се състои.

Поканени са много гости за събитието. От ФИФА са отказали учтиво. Шефът на УЕФА Александър Чеферин обаче по всяка вероятност би присъствал.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SportLive! Емил Велев – Кокала даде приятелски съвет на Михайлов и отсече: Венци Стефанов назначава треньорите в националните гарнитури, а сега иска оставката на Боби

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички