Като на магия: Слаб ЦСКА оцеля срещу Етър след червен картон и отменен гол в добавеното време (ВИДЕО)


Като на магия: Слаб ЦСКА оцеля срещу Етър след червен картон и отменен гол в добавеното време (ВИДЕО)
Снимка: Rostislav Grancharov / LAP.bg

6245 0

ЦСКА отново разочарова своите привърженици, но все пак стигна до минимален успех с 1:0 срещу Етър. Футболистите на Нестор Ел Маестро изиграха отчайващо първо полувреме и по-добро второ, като бяха съвсем близо до издънка и равенство, но все пак след неколкоминутен преглед с ВАР - гол за гостите бе отменен в добавеното време.

С успеха играчите на Нестор Ел Маестро събраха 32 точки - колкото има и лидерът Черно море при равен брой изиграни мачове. Етър пък остава на последната позиция с едва 8 спечелени точки, като бе прекъсната серията от два поредни мача без поражение.

През първото полувреме от срещата "болярите" категорично надиграха съперника и имаха 4 срещу 1 точни удара. Единствено блестящите намеси на Густаво Бусато направиха така, че "армейците" да не изостават в резултата.

За втората част се появиха Хайнц и Шакич вместо Назон и Турицов. От първите секунди ЦСКА показа друго лице и това даде резултат рано-рано, след като Кареасо се разписа. След близо час игра пък се стигна до червен картон на капитана Амос Юга.

Първоначалното решението бе за дузпа и жълт картон, но след преглед на ситуацията с ВАР Ивелин Занев бе привикан, видя повторенията и отсъди пряк свободен удар, гарниран с изгонване за Юга. До края Етър опита да наложи натиск, като и гостите имаха своите положения за гол.

"Болярите" все пак стигнаха до изравнителния гол в първата минута от добавеното време. Янков не се засуети в наказателното поле след отлична отборна комбинация и намери Ангелов, който прати топката в опразнената врата. След преглед на ситуацията с ВАР за няколко минути - голът бе отменен.

За ЦСКА следващото изпитание е срещу Хебър на "Българска армия" (06.11), докато Етър ще има изключително важно гостуване срещу един от другите тимове в дъното - Славия (06.11).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Изненадващо или не, но домакините започнаха по-силно. Те организираха две опасни атаки още преди да е изминала минута. В първия случай последва опасно центриране в наказателното поле, а във втория Букхолда изведе съотборник само срещу Бусато, но стражът се справи. И в двете ситуации обаче бе вдигнат флаг за засада.

Натискът продължи и във втората минута "болярите" стигнаха до корнер, след като Турицов блокира центриране от аутлинията. Преди неговото изпълнение обаче срещата бе временно прекъсната поради димките и факлите, които домакинските фенове възпламениха.

След около три минути прекъсване играта бе подновена, но от корнера не произлезе нищо опасно след изчистване на Линдсет. Впоследствие обаче топката бе върната в наказателното поле на "армейците", където Ангелов стреля с глава непокрит, а Бусато се хвърли и изби.

В 9-ата минута Стоянов центрира опасно в наказателното поле, където Букхолда нанесе удар с глава, който не бе никак безопасен. Все пак топката мина с малко покрай страничния стълб. Секунди след това и Букхолда центрира много опасно в наказателното поле на ЦСКА, но Бусато улови.

След четвърт час игра дойде и първа по-хубава атака за гостите. Линдсет блесна с хубаво извеждащо подаване към Назон, той опита да си пусна напред топката още с овладяването, но тя се озова твърде близо до вратаря, който улови. Постепенно пък "армейците" започнаха да играят повече с топката и да организират повече атаки.

В 18-ата минута Мартин Тошев бе изведен зад високо изнесената до центъра противникова отбрана. Той напредна с топка в крака и я пусна покрай Бусато, за да отбележи. Голът обаче бе отменен поради засада.

В следващите 10-ина минути нямаше чисти голови положения и преобладаваха грешките в двата тима, както и единоборства и фалове.

Затишието продължаваше. В 36-ата минута гостите размениха технични подавания в противниковата половина, но финалното такова от Линдсет прати топката в ръцете на Величков.

В 37-ата минута домакините като по чудо не поведоха в резултата след страхотно двойно спасяване от Бусато. Първо техничен изстрел с външен фалц извън наказателното поле от Кольо Станев, който Бусато изби. Топката обаче отиде на пътя на Крум Стоянов, който отблизо стреля с глава, но бразилският вратар бързо се изправи и отново изби в ъглов. Секунди след това Тошев се оказа сам срещу Бусато леко встрани от вратата, но Бусато отново показа фантастичнен рефлекс, за да спаси.

Пет минути след това Фаетон проби отлично отляво и подаде опасно в наказателното поле, където обаче непокритият Назон избърза и се размина с топката. Тя попадна на границата на наказателното поле, откъдето Юга стреля мощно, но след рикошет се стигна до корнер. След неговото изпълнение нямаше нова опасност.

Във втората от петминутното добавено време след разбъркване в наказателното поле Линдсет протегна крак и стреля слабо между много хора. Все пак Величков видя топката и я улови.

В шестата минута от добавеното време пък Линдсет бе намерен в наказателното поле и стреля с глава, но ударът му мина с малко покрай страничния стълб.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

За втората част Турицов бе заменен от Шакич, а Назон - от Хайнц.

49' - 0:1! Гостите започнаха с натиск втората част и той бързо даде резултат. Фаетон отне и центрира остро. След разбъркване в наказателното поле Кареасо се оказа с топка в крака току пред вратарското поле. Той задържа добре, завъртя се и стреля, за да се разпише.

Натискът на "червените" продължи, но и домакините надигнаха глава. В 56-ата минута Крумов Стоянов стреля силно около границата на наказателното поле, но право в ръцете на Бусато, който нямаше проблем да улови топката.

В 57-ата минута Стоянов се откъсваше сам срещу Бусато, но Юга дотича отзад и го събори с ръка в гръб. Главният съдия отсъди дузпа, като останаха съмнения дали нарушението е било в наказателното поле. След преглед на ситуацията с ВАР Ивелин Занев бе извикан сам да прегледа ситуацията. Той установи че нарушението е извън наказателното поле, но пък и промени решението си на червен картон.

Все пак домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар на перфектна позиция точно на границата на наказателното поле. Изпълнението на Мартин Тошев обаче се спря в стената.

В 66-ата минута Естрада получи в наказателното поле след силно хвърлен тъч от Шакич. Той задържа с гръб към вратата - встрани от нея. Той се завъртя и стреля мощно, но твърде неточно.

В 70-ата минута Николай Янков бе намерен непокрит в наказателното поле след центриране от ъглов удар. Той обаче пласира топката право в ръцете на Бусато.

Четвърт час преди края на срещата Хайнц стреля извън наказателното поле, но Величков се хвърли и спаси с една ръка. Малко след това пък Величков ключово изпревари Естрада при опасно центриране, като се стигна и до фал срещу стража.

Малко след това дойде нов добър шанс пред домакините. Бакалов обаче закъсня да вкара топката, а там Вион се намеси и изчисти.

В 89-ата минута Кнежевич опита ножичен удар от трудна ситуация, но атрактивното му изпълнение излезе в аут и не бе особено близо до целта.

В първата минута от добавеното време. След отлична отборна комбинация Янков не се засуети и намери Димитров в наказателното поле, който от чиста позиция прати топката в опразнената врата. След дълъг преглед на ситуацията с ВАР голът бе отменен поради засада.

СЪСТАВИ

Етър: Величков, Ангелов, Станев, Стоянов, Иванов, Александров, Абдиел, Димов, Букхолда, Ангелов, Тошев

ЦСКА: Бусато, Вион, Кордоба, Петров, Турицов, Юга, Кареасо, Линдсет, Фаетон, Естрада, Назон

*В защитата като титуляри се завръщат Кордоба и Вион вместо Махмутович и Шакич. Хайнц пък остава резерва, докато за Естрада, Назон и Фаетон започват заедно като титуляри.

ПРЕДИ ЕТЪР - ЦСКА

"Болярите" посрещат амбицирания столичен тим с едва 8 спечелени точки дотук, 10 загуби и на последно място в класирането. Начело на "виолетовите" е бившият футболист на ЦСКА - Светослав Петров.

В момента "червените" са трети в класирането в Първа лига, на 3 точки от върха. При победа с 3 гола разлика тимът на Нестор Ел Маестро може да се настани на върха, каквато е и неговата цел.

Гостите обаче са в не много добра серия - нулево равенство с Арда в предишния кръг и трудна победа над Пирин с 2:1 по-рано.

В исторически план двата тима са се срещали 58 пъти, като в 35 от случаите столичани са побеждавали. успехите на Етър са само 6.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички