Първа лига изпреварва 3 топлиги по налагане на млади футболисти


Първа лига изпреварва 3 топлиги по налагане на млади футболисти

853 0

Швейцарската футболна обсерватория публикува резултатите от свое изследване по въпроса кои страни как действат с налагането на млади футболисти в първенствата си. Лидер в света по този показтел е Словакия, където използването на млади играчи в елитния футбол е 29%.

Най-зле в това отношение е положението в съседна Турция, където процентът е едва 3,7. От топ 5 първнствата на Европа най-висок е процентът във френската Лига 1 - 15, а най-лошо е в испанската Ла Лига - 7%.

Българската Първа лига е под средното равнище по този показател. Нашият процент е 9,2, като положителното тук е, че изпреварваме 3 от най-големите първенства на континента - Англия (8,5), Италия (7,7) и Испания.

На първо място сред родните клубове по налагането на млади играчи е последният в класирането - Витоша (Бистрица). Процентът им през сезона дотук е 23,3. На второ място е Черно море с 22%. На трето място е Левски с 15,6%, следван от Славия (10,3%) и ЦСКА (9,3%). На последно място е лидерът в Първа лига - Лудогорец с едва 0,4%. А по кой показател сме втори в Европа вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички