Елитен отбор с традиции остава без лиценз за Първа лига


Елитен отбор с традиции остава без лиценз за Първа лига
Снимка: Официален сайт на Етър

1589 0

Изглежда, че е ясен първият отбор, който няма да получи лиценз за Първа лига. Това е Етър (Велико Търново), като клубът има задължения на клуба към футболни клубове и персонал. Това обяви в личния си профил във Facebook адвокат Радостин Василев.

"Етър-Велико Търново е първият клуб, който не е покрил финансовите критерии за лицензиране до 30.04. Клубът има задължения към футболни клубове и персонал към 31.12.2019г, които не са покрити до 30.04.2020г. Това води до отказ за издаване на лиценз!", написа Радостин Василев.

Преди около месец се появи информация, че от клуба обмислят отказване от шампионата след като се поднови, но информацията тогава бе опровергана.  "Няма такова нещо. Днес имахме среща с представители на клуба, водим разговори с представители на футболистите. Напълно реално е с оглед на сегашната ситуация в страната и по света да има намаляване на възнагражденията, но това е във всички клубове. Отказване на Етър от елита никога не е стояло на дневен ред", коментира председателят на Управителния съвет на Етър и зам.-кмет на Велико Търново проф. Георги Камарашев. А колко пари пък се очаква да вземе великотърновският клуб от УЕФА - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички