Променен Ботев (Вр) удари Арда за първи успех от октомври


Променен Ботев (Вр) удари Арда за първи успех от октомври
Снимка: Оф. страница на Ботев (Вр) във Фейсбук

960 0

Ботев (Враца) донякъде си върна самочувствието след загубата от Лудогорец с 0:6, като днес победи Арда (Кърджали) у дома. Това бе първа победа за врачани в първенството от 5-и октомври 2019 година, когато "зелените" разбиха Ботев (Пд) с 3:0. Оттогава тимът, воден от Антони Здравков, не успя да спечели нито един от 9-те си мача.

За днешния важен успех спомогнаха с головете си две от зимните попълнения на врачани - Аласан Ндиайе и Петко Ганев, победата подпечата Илия Миланов с един от типичните за него голове с глава. За Арда се разписа Светослав Ковачев. В класирането Ботев остава на предпоследното 13-о място със 17 точки, докато Арда е на девето място с 28.

Врачани, които днес играха с повече самочувствие и по-атакуващо, успяха да поведат много рано - още в 3'. Разписа се Аласан Ндиайе с глава след изпълнение на корнер. В 19' Светослав Ковачев успя да изравни, след като се озова сам срещу Христо Митов. 
Осем минути по-късно Ботев отново излезе напред в резултата, отново след статично положение. Тогава най-съобразителен в наказателното поле на Арда се оказа новото попълнение Петко Ганев. В ситуацията обаче защитникът беше в положение на засада, но това остана незабелязано от съдията.
Точката на спора днес беше сложена в 63', когато бранителят Илия Миланов се разписа зрелищно, засичайки топката с глава и отскок след корнер. 

Врачани, които днес играха с повече самочувствие и по-атакуващо, успяха да поведат много рано - още в 3'. Разписа се Аласан Ндиайе с глава след изпълнение на корнер. В 19' Светослав Ковачев успя да изравни, след като се озова сам срещу Христо Митов.  Осем минути по-късно Ботев отново излезе напред в резултата, отново след статично положение. Тогава най-съобразителен в наказателното поле на Арда се оказа новото попълнение Петко Ганев. В ситуацията обаче защитникът беше в положение на засада, но това остана незабелязано от съдията.

В началото на втората част гостите от Кърджали можеха отново да изравнят, но Христо Митов се отчете със спасяване. Точката на спора днес беше сложена в 63', когато бранителят Илия Миланов се разписа зрелищно, засичайки топката с глава и отскок след корнер. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички