Дузпа помогна на Славия да победи Арда и да влезе в първата шестица


Дузпа помогна на Славия да победи Арда и да влезе в първата шестица
Снимка: FCArda.bg

877 0

Отборът на Славия спечели гостуването си на Арда Кърджали с резултат 0:1. Единственото попадение в срещата падна в края на първата част, когато Галин Иванов бе точен от дузпа във вратата на Иван Караджов. Двубоят се игра на стадион „Локомотив“ в Пловдив, тъй като Арда няма възможност да домакинства в Кърджали.

В 20-тата минута кърджалийци разиграха добре и атаката завърши с удар на Конър Рандал, който обаче бе спасен от Георги Георгиев. В 31-вата минута Арда получи добър шанс да стигне до гол от пряк свободен удар. Спас Делев застана зад топката, но изстрелът му мина малко встрани от гредата на вратата на Георгиев. Славия пък реагира с атака, при която Галин Иванов центрира към Чунчуков, но ударът на нападателя мина над вратата на Караджов. В 36-тата минута гостите от София получиха правото да изпълнят дузпа, след като Галин Иванов бе съборен в наказателното поле от Конър Рандал. Фаулираният Иванов застана зад топката и не сбърка – 0:1!

В началото на втората част Спас Делев проби опасно в половината на Славия, след което стреля, но ударът му бе спасен от Георги Георгиев. В 58-мата минута домакините имаха претенции за дузпа след игра с ръка на Милен Гамаков, но ситуацията бе подмината от съдията. Впоследствие удар на Спас Делев бе отбит от бранител на Славия. В 72-рата минута Зоран Гаич стреля с глава след центриране от ъглов удар, но отново Георгиев бе последна преграда пред гола. До края на срещата Арда натисна, но така и не успя да достигне до изравнителтен гол.

По този начин отборът на Славия събра актив от 33 точки и излезе на 5-тата позиция във временното класиране на Ефбет лига. Тимът на Стамен Белчев пък падна до 9-тото място. Ардо продължава да бъде с 28 точки в актива си.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички