Лудогорец писа „Отличен“ на Ботев Враца в дебюта на Върба


Лудогорец писа „Отличен“ на Ботев Враца в дебюта на Върба
Снимка: Ludogorets.com

2209 0

Отборът на Лудогорец записа разгромна победа в първия си официален мач през 2020-та година. Разградчани разбиха с 6:0 Ботев Враца при домакинството си на „Лудогорец Арена“. Марселиньо на два пъти, Клаудиу Кешерю, Абел Анисе и Якуб Швиерчок на два пъти бяха точни за разгромния успех в официалния дебют на Павел Върба начело на „орлите“.

Головото шоу започна в 8-мата минута. Светослав Дяков центрира в наказателното поле на врачани, където беше непокритият Марселиньо, който откри резултата с глава – 1:0! В края на първата част Лудогорец удвои преднината си. Клаудиу Кешерю получи пас в наказателното поле на Ботев Враца, след което върна топката към Марселиньо и бразилецът с български паспорт бе точен за втори път в срещата – 2:0! За попадението спомогна и неумелата намеса на вратаря Христо Митов.

Попаденията във вратата на гостите продължиха да валят и през втората част. В 56-тата минута Лудогорец получи правото да изпълни ъглов удар. Новото попълнение Каули центрира от корнера, след което Козмин Моци игра с глава и в крайна сметка топката бе засечена в мрежата от Клаудиу Кешерю, който също записа името си сред голмайсторите – 3:0! В 64-тата минута разградчани организираха отлична контраатака. Каули проби по дясното крило, след което подаде за Абел Анисе, а мадагаскарецът бе точен за 4:0! До края на срещата обаче имаше време и за още попадения. В 78-мата минута Лудогорец направи отлична атака, при която Вандерсон бе изведен. Той подаде на Каули Оливейра, който регистрира втора асистенция след паса си към влезлия като резерва Якуб Швиерчок, който вкара на празна врата за 5:0! В 82-рата минута защитата на Ботев Враца допусна безобразна грешка, като позволи Швиерчок да бъде изведен сам срещу Христо Митов и полякът не сбърка за 6:0!

Така Лудогорец записа най-убедителния си успех от началото на сезона и уверено върви към 9-та поредна титла в България. Разградчани вече са на 7 точки от втория Левски след днешното равенство на „сините“ във Вечното дерби. В четвъртък тимът на Павел Върба приема Интер в първи мач от елиминационната фаза в Лига Европа. Ботев Враца остава на 13-та позиция с едва 14 спечелени точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички