Порточанов: И да стане Боби, няма да седне Бербатов на стола му, а агитките си търсят екшъна


Порточанов: И да стане Боби, няма да седне Бербатов на стола му, а агитките си търсят екшъна
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2293 0

Бившият член на Изпълкома на БФС - Христо Порточанов, се застъпи за ръководството на футболния съюз. Той изрази мнение, че не то е виновно за кризата в националния отбор и че дори Борислав Михайлов да загуби поста си, той няма да бъде заменен от Димитър Бербатов и екипа му.

"Напъните на Димитър Бербатов и хората около него наистина ми приличат на "Стани да седна". Те искат просто да седнат. Уверен съм, че ако те са на власт в БФС, още на първата година ще се строполи всичко. Но не съм сигурен, че те ще бъдат следващите управляващи БФС.

Вижте, нищо на този свят не е вечно. И Борислав Михайлов не е вечен. Но да се атакува по този начин, с такава ненавист – не го разбирам. Човекът, който ще поеме БФС след Михайлов, трябва да бъде подготвен, модерен, да може да води лесен диалог с държавата.

Искам да им кажа, че тяхната няма да стане. И да стане от стола си Борислав Михайлов, друг ще седне, а не те. А агитките – те си търсят екшъна. Но искам да кажа, че срещу Димитър Бербатов, който е лидер на т.нар опозиция, има настроения и в неговия роден край", коментира настоящият заместник-председател на Обществения съвет на БФС пред "БТА".

"Всички носят вина, разбира се, и БФС. Но повече от БФС вина имат клубовете и държавата. На всички трябва да е ясно, че БФС не произвежда футболисти, а работи с това, което клубовете са произвели и предлагат на пазара, наречен efbet Лига. Но ни липсва база, която няма как да се изгради без държавната помощ", продължи той. Запитан за рецепта за оздравяване на футбола ни, бившият собственик на Нефтохимик отсече:

"Най-бързата рецепта е бързо обръщане на държавата към футбола. Да, БФС е обществена организация, подчинена е на ФИФА и УЕФА. Но това е футболната организация на България, на нашата страна. Държавата е длъжна да се грижи за своя спорт, за своя футбол, за своя си народ". А бившият футболист Пламен Гетов също защити БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички