34 години държавата не е дала нито лев за футбола, от БФС не чакат успехи, докато не се случи едно нещо


34 години държавата не е дала нито лев за футбола, от БФС не чакат успехи, докато не се случи едно нещо
Снимка: Ceco Dimov / LAP.bg

1459 0

Бившият вицепрезидент на БФС, който е член на Изпълнителния комитет, Атанас Фурнарджиев е поредният, който коментира случващото се в родния футбол. И той се присъедини към мнението на Йордан Лечков, че държавата на дава достатъчно пари за футбола у нас. 

Според него националният ни отбор няма да постигне успехи, докато няма стабилно ядро от футболисти, играещи в топ първенствата на Европа. "Футболът е дълга тема. За да имаме качествен национален отбор, е необходим гръбнак от поне четири-пет футболисти, които да играят титуляри в големите европейски първенства. Говорим за Германия, Италия, Франция, Испания. Гръбнакът на отбора трябва да е от футболисти, които играят там. Докато това не се случи няма какво да очакваме от националния отбор", каза той пред bTV.

Отново прехвърляне на топката към държавата

"Със сигурност и БФС има вина, но футболът в цял свят в момента е много пари. Необходимо е сериозно финансиране. Ако погледнете съседни държави, които са близки по население, ще видите, че те отделят по 100 милиона евро на година за футбол. В България това не случва. България не е дала нито един лев финансиране на футбола от 1989 година насам.

Тук говорим и за държавата, и за общините. Не казвам, че тези пари трябва да се дават на БФС. Но да се дават за стадиони, за подготовка на школите, за треньори, за заплати... Докато не се дадат сериозни средства за детско-юношеския футбол, независимо кой е в ръководството на БФС, резултати няма да има", завърши Атанас Фурнаджиев. На въпросния Изпълком се очаква да бъде обявена раздялата с Младен Кръстаич, като не е ясно кой ще го наследи на поста. Един от спряганите е Илиан Илиев, който не даде еднозначен отговор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички