Бойко Величков, който даде идеята за "Оставка в 18-ата минута": БФС играе на контра на всички, които искат промяна


Бойко Величков, който даде идеята за "Оставка в 18-ата минута": БФС играе на контра на всички, които искат промяна
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2952 0

Бившият футболист, който в момента има футболна академия, Бойко Величков в последните седмици привлече вниманието с идеята феновете от Първа лига да скандират "Оставка" по време на двубоите. И това да се случва точно в 18-ата минута, символизиращо управлението на Борислав Михайлов и компания начело на БФС.

Именно и това се случи в последния кръг, като според него той просто е улучил правилния момент за този призив. Освен това е съвпаднал с изказвания на Йордан Лечков, на различни спортни федерации, а и не малко влияние оказаха и срамните резултати в последните двубои.

Отзвукът след идеята му

"Аз бях изваден, изгонен, помолен да си тръгна от "Треньорската школа" в момента, в който се разбра, че съм част от екипа на Димитър Бербатов. Относно това, което се случи онзи ден. Тази моя идея бе просто катализатор. Ясно е, че един процес, за да започне да се случва по-бурно трябва да назрее конкретната ситуация. Изказването на Данчо Лечков повлия, реакцията на другите федерации повлия. Според мен повлия и поредният лош резултат на националния отбор. Моят призив бе в точния момент и затова получи по-голям отзвук", сподели Величков пред "Дарик". Според него действията на феновете ще продължат, като се очаква да има развитие в двубоя срещу Унгария, който трябва да се играе на Националния стадион "Васил Левски".

"БФС играе на контра на всички, които искат промяна"

Той допълни разказа си с доста интересни твърдения, които са и леко притеснителни. "Нямам контакт с тези хора. Те каквото можаха да направят го направиха. Извадиха ме от "Треньорската школа", имам информация, че са търсили вариант да ми отнемат лиценза. Извадиха моя клуб от първенства и турнири. Вадят едни 100-150 деца от първенствата. Никой не го интересува тренират ли, дебели ли са, наркомани ли са. Никой не го интересува това. Важното е да няма глас клуба на Бойко Величков, защото след това ще гласува за Димитър Бербатов, примерно.

Говоря за ФК Спартак София, чиито почетен президент е великия Добромир Жечев участник на 4 Световни първенства. Те даже и това не знаят, че като легенда на Спартак София съм го направил президент на отбора. Никой не го интересува какво се случва. Министърът на спорта и него не го интересува. Поде се някаква кампания, Димитър излезе и каза, че има клубове, има деца, които са извадени. Къде е тази среща с министъра? Защо не се случва? Какво въобще прави спортната общественост за тези деца? БФС играе на контра на всички, които искат промяна. Спортното министерство мълчи, защото така му изнася. Хората, които са на терен и се занимават с футбол се ядосват и псуват във Фейсбук или на ум. Това е". А вече има събитие в социалните мрежи, което е насочено изцяло към оставката на БФС и Борислав Михайлов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички