Петър Занев със скандални разкрития за управлението на Пирин Благоевград


Петър Занев със скандални разкрития за управлението на Пирин Благоевград
Снимка: Lap.bg

1127 0

Бившият национал на България и бивш спортен директор на Пирин БлагоевградПетър Занев, обяви любопитни неща за случващото се при „орлетата“. Той разкри какво се е случвало в отбора и действията, които са предприели от ръководството спрямо него, Станислав Манолев и футболистите.

ЗАЩО СИ Е ТРЪГНАЛ?

„ Tръгнах си виждайки как безхаберно се управлява клуба. Причините за моето напускане са съвкупност от действия и бездействия на управителя на клуба Атанас Дафинов , който е кукла на конци на сегашния ни кмет в Благоевград. Тръгнах си защото се работеше ден за ден, без никаква стратегия за бъдещето и защото всичко беше с цел да се замаскира истината, докато минат изборите. В началото на март бяхме увещавани, че когато клуба стане общински , всичко ще е наред, че ще има няколко спонсори- кандидати за собственици.

След това се говореше, че евентуално , когато се спечелят изборите , всичко ще е наред. В клуба работят над 60 човека, които си чакат заплатите и възнагражденията. По- странното беше, че когато се повдигнеше въпроса за финанси, ги пращаха при мен и Манолев. По тази схема бяха излъгани доста футболисти, персонал, фирми, включвам и себе си в това число. След всяко добро представяне на отбора се правеше огромен пиар и всичко беше " цветя и рози" , а когато отбора не вървеше, лошите бяхме аз и Станислав, обяви Занев в интервю за „Тема Спорт“.

Нашите прегрешения бяха , че си казвахме нещата в очите на всеки, без да се притесняваме дали ще им хареса. Ние заедно с треньора Радослав Митревски отказахме да отстраним наш играч - Аюб Абу. След напускането на Манолев , всеки ден бяхме принуждавани да изгоним Юго Комано , защото бил доведен от Манолев. Отговора на нашите питания бе, че причината е политическа. Били сме виновни за това, че Крум Бибишков даде интервю и ние не сме го спрели. Как да спра да говори човек, който казва истината. Изпусната възможност за подписване на предварителен договор с Марсел Бибишков. Още на 10- ти Април при навършване на 16 години, в продължение на 1 месец многократно повтарях , че трябва да му предложим предварителен договор, защото имаше запитване за проби от Редбул Залзбург, разкри Занев .

КАКВО Е ФИНАНСОВОТО СЪСТОЯНИЕ НА ПИРИН БЛ?

 „Да крие се разбира се. Ако не се крие, просто не се знае. В нито един момент ние не знаехме каква ни е рамката, какъв ни е бюджета и какъв ни е месечния разход. Като си мисля, че причината е невъзможността на Дафинов да го направи. Там има цифри в бруто и нето и мисля, че не прави разлика.

По мои изчисления някъде между 700-800 хил лева са настоящите задължения, акумулирани от март месец до сега, но мисля, че реалната и точна цифра просто не се знае от елементарна некомпетентност. Пирин до изборите се тласка да живурка, задълженията се трупат , като се отлагат плащанията. Явно се мисли на принципа " Ако сме ние ще му мислим или ще обвиняваме тези преди нас, ако ли не следващите да се оправят , като им се стоварят всички задължения на главата", обяви още Занев.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Родните грандове в битка за млад украинец

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички