Станислав Манолев с мрачна прогноза за бъдещето на Пирин Благоевград


Станислав Манолев с мрачна прогноза за бъдещето на Пирин Благоевград
Снимка: Fcpirin.com

1461 0

Бившият футболист и президент на Пирин Благоевград Станислав Манолев изрази мнението си по актуалните теми около „орлетата“. Той коментира и загубата на благоевградчани от ЦСКА с 1:2 през уикенда.

Бившият национал на България е част от Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Атанас Камбитов за кмет на община Благоевград. Манолев обяви, че клубът има редица натрупани дългове, които могат да доведат до неговия фалит.

МНЕНИЕТО НА МАНОЛЕВ ЗА МАЧА С ЦСКА

„Момчетата се бориха здраво, хвърлиха много сили, но в крайна сметка ЦСКА си взе своето. Заслужена победа за ЦСКА. Според мен в момента ЦСКА е в най-добра спортна форма от българските отбори. Не беше нормално да пускат такива скъпи билети за този мач - публиката на ЦСКА беше повече“, коментира Манолев пред колегите от „Спортал“. 

РАЗКРИТИЯТА ЗА СЛУЧВАЩОТО СЕ В КЛУБА

Искам да кажа нещо важно, защото в Благоевград се мълчи по темата. Напоследък случващото се в моя роден Пирин е обгърнато в мъгла и недомлъвки. Липсват конкретни отговори по най-важния въпрос, свързан с финансирането. Моите опасения са, че отборът се превръща в бомба със закъснител за бъдещото ново управление. И това е резултат от некомпетентното управление на клуба, от грешната политика на ръководството“, обяви той.

„Говори се усилено за дългове към НАП в размер на над 230 000 лева. Не е тайна и задължение към "Спорт Депо" от 65 000 лева. Дължат се и десетки хиляди лева към мобилния оператор А1. Не на последно място - налице са десетки хиляди левове задължения към персонала - футболисти, треньори и администрация. Дългове има и към полицията, които продължават да се трупат. Новият автобус е запориран от НАП и има изпълнително дело. Всичко това може да се провери, продължи Манолев.

„Има футболисти, на които се дължат заплати, в същото време са лъгани, че ще получат премии. Ковальов е изваден от състава за мача срещу тима на Лудогорец само защото е питал за премии. 50 000 лева бяха гласувани за 100-годишнината на клуба, но тези пари така и не стигнаха до първия отбор. Само благодарение на феновете се организира подобаващо тържество за вековния юбилей“, сподели той относно заплатите.

Всеки месец само осигуровките са около 60 000 лева. Това означава, че клубният месечен разход - само за заплати, осигуровки и данъци, гони внушителната цифра от 200 000 лева, което е напълно неприемливо при трудностите да се осигури необходимото финансиране. Така се трупат нови и нови дългове към доставчици, не се плащат елементарни сметки. Всичко това е резултат от аматьорския начин на управление. И може да се стигне до най-лошото - фалит на нашия любим 100-годишен клуб“ направи мрачна прогноза Манолев.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 29 години не стигат! ЦСКА “скъса” нервите на феновете, за да бие Пирин за минута (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички