От БФС обявиха промените във формата на Първа лига за новия сезон


От БФС обявиха промените във формата на Първа лига за новия сезон
Снимка: Официален сайт на Левски

1817 0

На днешния Изпълком на БФС са били обсъдени идеи за промяна на формата на Първа лига, като е въведена една много важна промяна. Отборите, които ще участват в елита отново ще са 14 и през следващия сезон, но броят на мачовете ще е по-малък.

"Редовният дял от първенството се провежда по съществуващия до момента начин - всеки срещу всеки на разменено гостуване. След това отборите се разделят на две, като тези, попаднали в първата шестица, играят по една среща всеки срещу всеки", заяви Христо Запрянов след срещата. Досега и плейофите бяха в два мача, като в настоящия сезон се наложи да се играе по един заради епидемията. Причината през новия сезон да се запази това е, че финансово облекчение за клубовете от Първа лига, както и да се спази зададения срок от УЕФА за край на шампионата.

"Класиралите се на последните 2 места изпадат директно. Втората осмица отново се разделя на две групи от по 4 отбора, като едната играе за седмо място и възможност за участие в плейоф за Лига Европа, а във втората отборите се борят да не изпаднат. Мачовете в двете четворки ще са по два - на разменено гостуване. Класиралите се на последните 2 места изпадат директно, а 12-ият играе бараж с третия от Втора лига. А коя е новата дата за Конгреса на БФС за нов президент - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички