"Опитваме да сложим край, не е лесно... вече 14-15 години": Бербатов говори за БФС


"Опитваме да сложим край, не е лесно... вече 14-15 години": Бербатов говори за БФС
Снимка: LAP.bg

3284 0

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов бе гост в НВУ "Васил Левски" във Велико Търново. Там той бе запитан именно за родната ни централа. Бербатов подчерта, че борбата продължава.

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед сподели, че според него е необходим истински конгрес и клубовете да гласуват по съвест, за да има промяна. Именно свикването на конгрес остава като най-важната задача пред екипа му.

"Единственото, което е ясно е, че борбата продължава. Докато не се доведе до успешен край – отказване няма. Иска се честен Конгрес и грижа за българския футбол. Времето отдавна е дошло, промяната ще се случи. Не са ни порязали институции, отложиха неизбежното. Има правно необосновани факти, ние ги показваме. Ако беше всичко по закон, щяхме да кажем "Да, така е".

Работим по няколко линии. Най-важното е да се свика Конгрес. Работим, но няма да разкрия повече. Репресират се клубове. Опитваме да сложим край, но не е лесно. Вече 15-16 години... За да се отървеш, трябва много работа, докато не се свика истински конгрес и клубовете да гласуват по съвест" - заяви Бербатов пред събралите се медии.

Неотдавна Димитър Бербатов и екипът му обявиха 3 акцента от програмата си за промяна на футбола у нас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички