Павел Колев: УЕФА ще разреши правило трима българи да играят по 90 минути всеки мач


Павел Колев: УЕФА ще разреши правило трима българи да играят по 90 минути всеки мач
Снимка: Lap.bg / колаж: SportLive

3602 0

Бившият служител в БФС Павел Колев и известният футболен агент Лъчезар Танев се обединиха около мнението, че е необходимо да се въведе правило в Първа лига, което да задължава клубовете да пускат повече българи на терена. Двамата коментираха и битката за президентския стол във футболната централа между Борислав Михайлов и Димитър Бербатов.

"Подобно правило е въвеждано, но бързо се намери начин то да се заобиколи. Помните смените след 5-6 минути", заяви Колев, което Танев допълни с: "То така е направено, за да се заобикаля. Ако сложиш в норматива трима българи да са на терена за 90 минути, няма как да се заобиколи".

Бившият изпълнителен директор на Левски заяви, че УЕФА би позволила подобно правило, само то трябва да се формулира добре. Танев допълни, че натискът върху водещите клубове у нас в това отношение е огромен, защото имат много чужденци и такова правило не ги устройва.

"Фокусирали сме се върху това федерацията да наложи рестрикции, а то трябва по друг начин да стане. Но изисква време и инвестиции. Няма треньор, който е идиот и да иска да му се купуват чужденци, ако на пазара има българи на същото ниво. Няма логика в това", заяви Колев, като допълни, че нивото спада, ако съставът е изцяло български.

"Ситуацията с БФС не се случва само в България и е съвсем нормална, но ме притеснява тонът, на който се води дебатът. Излишно е изострен, няма диалог и това е показателно за нашите географски ширини. Промяната е неизбежна, но времето ще покаже кой ще я осъществи", допълни той.

"Съгласен съм, че изказът е на доста ниско ниво. Разговарям и с Боби, и с Бербатов. И те ще се учат в движение, Боби има право, че начинът на охарактеризиране на работата му е доста краен. Но аз смятам, че ще се стигне до една наследственост. Михайлов е наясно, че трябва да свърши някои важни неща, ако може, и да предаде щафетата", поясни агентът.

Танев обяви, че в момента не е кандидат за шеф на БФС, макар да не се е отказал от идеята. "Разочарован съм от апатичността на клубовете сами да си вземат нещата в ръце. В цял свят федерациите се занимават с аматьорски и детско-юношески футбол и националните отбори. Тук нещата са доста омешани", посочи той. А ето какво каза Павел Колев за ситуацията в Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички