От Арда бесни на БФС, шеф заяви: От днес думите им не тежат за мен!


От Арда бесни на БФС, шеф заяви: От днес думите им не тежат за мен!
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5438 0

От Арда (Кърджали) обявиха едва ли не отцепление от БФС след победата си над Локомотив (София) с 3:0 в шампионата. Спортният директор Ивайло Петков посочи, че причината за недоволството на всички в клуба е неуважена декларация. В нея кърджалии са изразили мнение, че двама съдии са ги ощетили в мача за Купата срещу ЦСКА 1948.

Става дума за Валентин Железов и Васимир Ел-Хатиб. От Арда са поискали те да не свирят на техни мачове занапред и са адресирали декларацията към съдийската колегия, БФС и националния селекционер Младен Кръстаич. От тях се е отзовал само сърбинът. Отговорът на останалите е бил назначаването на Ел-Хатиб за мача с "железничарите" от София.

"Имаше голямо напрежение, имаше вариант изобщо да не се излезе за този мач – това нещо го написахме към хората, които управляват българския футбол. Не сме съгласни и затова даваме гласност на това нещо. Аз съм на принципа, че всичко трябва да се решава на терена. По тази причина днес отборът излезе да играе. Няма как да се позволи такава подигравка с труда на всички", заяви Петков.

"Аз бях днес категорично против ние да излезем да играем, защото няколко пъти вече се опитваме да се свържем с ръководството на БФС и да кажем, че все така става, че отборът на Арда е ощетен. Все пак Ивайло и нашият треньор успяха да убедят мен и ръководството, за да не лишим нашите фенове от тази игра. Излязохме и играхме.

Искам най-отговорно да кажа, че няма да позволя отборът на Арда Кърджали да бъде боксова круша на няколко отбора. Съвсем елементарно нещо поискахме от БФС. От днес за мен думите на ръководството на БФС не тежат. За мен те са приключили.

Оттук нататък ще излезем и ще играем нашите мачове, но аз пак казвам ние догодина ще направим 100 години – няма да позволим на няколко съдии, начело с Виктор Кашай, който е изгонен от Русия за някакви схеми, да дойде тука да прави други схеми в нашето първенство", допълни изпълнителният директор Ахмед Моллахасан. А ето от какво недоволстват пък феновете на Левски от НКП. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички