"Нереалната" техника на Бербатов: Избраха негова асистенция за №1 във Висшата лига (ВИДЕО)


"Нереалната" техника на Бербатов: Избраха негова асистенция за №1 във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

84824 0

Да вкараш гол е едно от най-хубавите чувства, което играч можеш да изпита на терена.  Има обаче няколко избрани играчи, които получават по-голямо удовлетворение от предоставянето на асистенции, отколкото от вкарването на гол.

Един от най-великите "асистиращи" в историята на футбола, Сеск Фабрегас, обясни любовта си към това да позволи на съотборник да отбележи. "Когато ме питаха в интервюта дали предпочитам да вкарвам или да правя асистенция, винаги казвах асистенция. Само хората, които знаят как да изиграят последния пас за гол, знаят какво е чувството. А аз изпитвам огромна радост, когато гол бъде отбелязан от моя пас., каза той веднъж.

Димитър Бербатов на върха на класацията

Асистенциите идват във всякакви форми и размери. От вълшебно умение, сензационен пас или великолепен спринт. Име безброй начини, по които да се изработи един гол.

Във Висшата лига са отбелязани над 30 000 гола. Именно това провокира "GiveMeSport" да направят класация на асистентите. А повод за гордост е, че първото място е отредено за бившия български нападател Димитър Бербатов.

Става въпрос за едно от най-великолепните отигрвания на Бербатов в двубой срещу Уест Хям през 2008 година. Тогава асистира за попадение на Кристиано Роналдо.  Бербатов едва успя да запази паса на Андерсън в игра. Джеймс Колинс смяташе, че държи ситуацията под контрол, докато Бербатов не направи пирует, като прехвърли топката върху крака на Колинс и претърколи топката за Кристиано Роналдо", пишат от изданието, като определят разиграването като "много, много добро". Наскоро пък Бербатов отново припомни причината да избере Манчестър Юнайтед пред Манчестър Сити.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички