Официално: Пуснаха феновете на стадионите у нас


Официално: Пуснаха феновете на стадионите у нас
Снимка: Официален сайт на Левски

1522 0

Чудесна новина за българските фенове на футбола у нас. Още от първия кръг след подновяването на Първа лига ще бъдат допуснати привърженици на стадионите. Това става ясно след издадена заповед от здравния министър Кирил Ананиев.

Считано от 05 юни 2020 г., разрешава провеждането на първенството за Първа и Втора професионална футболна лига пред публика, при заетост на местата до 30% от общия им капацитет и при настаняване на зрителите най-малко през 2 седалки. Все още обаче не се разрешава провеждане на масови спортни мероприятия със състезателен характер на открито и закрито. Единственото изключения са мачовете от родното първенство.

По този начин се удовлетворява желание на най-големите фенклубове у нас, които имаха точно такова искане. Феновете смятат, че няма пречка пред това, на стадиона да бъде допусната публика, като не се надвишава 30% от капацитета на трибуните и се спазва необходимата дистанция между привържениците. Така, на дербито на кръга Левски- Лудогорец ще има публика, като ще може да има около 5 000 души на стадиона, който е още в петък. ЦСКА гостува на Витоша в Бистрица. А ето какъв страхотен жест към своя клуб направиха феновете на Левски.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички