Хубчев: Главите на всички бяха заети със събитията, които се случват около Левски


Хубчев: Главите на всички бяха заети със събитията, които се случват около Левски
Снимка: Официален сайт на Левски

1525 0

Наставникът на Левски Петър Хубчев говори за първи път от няколко месеца в публичното пространство, като даде обширно интервю пред клубната телевизия. Той призна, че случващото се по високите етажи на клуба се е отразило и на играчите, които мислят предимно за своето бъдеще.

"Седмицата преди мача ще наблегнем на тактиката. Този период бе два пъти по-труден за Левски с оглед на всичко, което се случи в клуба в този период. Трябваше да се съобразим. Футболистите получиха едни бегови програми, но главите на всички бяха заети със събитията, които се случват около клуба. Трябва да си признаем, че това е основният проблем, който ни занимава. Всеки се справи, след като все още са тук всички и са здрави, значи сме се справили с този период", сподели Хубчев.

"Лично за мен не беше толкова тежко. Пандемията мина по-лесно за хора, които обичат по-спокойният начин на живот и обичат да си стоят повече вкъщи. Аз не почувствах обремененост от това. Ако нещата се развиват така положително като в последните няколко дена, мисля, че в скоро време можем да очакваме футболът и обичайният живот да се завърнат в обичайния си ритъм. Дори и от най-лошата ситуация може да научиш нещо, за да си извадиш изводи. Тази ситуация не е преминала още, трябва да мине още време, за да говорим за някакви изводи.“

Относно многото фенски инициативи за спасение на клуба, Хубчев коментира: „Феновете играят огромна роля в отбори като ЦСКА, Левски, Локомотив Пловдив, Ботев, Берое също. Феновете изиграха и са изиграли през годините страшно важна роля в съществуването на тези клубове. Към момента искам да ви кажа, че няма една стотинка от даренията на тези хора, които да са отишли за заплати на треньори или футболисти. Затова казах, че го имам като много добро постижение, че задържахме тези момчета. Трябва да го изживеят това. Намирам голяма доза етика и морал в поведението им.“

Наставникът призна, че се притеснява от евентуални тежки контузии при подновяването на сезона: „Най-ярките пример е Германия, която започна преди три седмици и още първият кръг обявиха осем сравнително тежки за футбола контузии. А футболистите в Бундеслигата са доста добре физически подготвени. Тежките контузии ще бъдат много голям проблем при нас. Дано не се окажат верни тези думи.

Мачовете ще са еднакво важни всичките, ключовата дума е очаквания. От доста време очакванията са за трофей, купа и като че ли това допълнително натоварва всички. По-правилно е да се концентрираме върху актуалното положение и ако вършим нещата както трябва, няма начин да не се получат нещата. Няма да степенуваме. Нямаме и такъв кадър от около 27-30 футболиста, които да ги ротираме всеки мач и това да не се отрази на качеството на отбора, концентрираме се върху всяка тренировка, всеки мач и трябва да се преборим".

А кои са всички собственици на Левски през годините и каква цел ще търси Наско Сираков - може да видите в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички