"Ще успокои ли всички" Борислав Михайлов или промяната в БФС ще се протака още?


"Ще успокои ли всички" Борислав Михайлов или промяната в БФС ще се протака още?
Снимка: БГНЕС

1842 0

Преди 11 дни, на 16-и ноември, се проведе голям протест от обединени фенове срещу БФС и 18-годишното управлението на Борислав Михайлов. Исканията бяха за оставки и промяна в родния футбол, като се стигна до ексцесии в центъра на София и сблъсъци с полицията.

Оставка обаче все още няма, както и конкретни действия. Единственото до този момент е свикването на Изпълкома, който ще се проведе днес от 13 часа в "Бояна". Големият въпрос, който изниква е ще има ли оставки, или от футболната ни централа ще опитат да протакат действията си във времето.

Големият ден за БФС настъпи, ще има ли промяна?

Очакванията са да се насрочи редовен Конгрес в началните месеци на 2024-та година, на който ще се избере нов шеф на БФС. Дали обаче това ще се случи - ще разберем този следобед.

Неприятните сцени в София преди близо 2 седмици предизвикаха куп скандали, като и политиците все още се занимават с този въпрос. Бяха поискани няколко оставки, включително и на вътрешния министър Калин Стоянов, а Борислав Михайлов бе на специално изслушване пред депутати.

На него трябваше да дава обяснения защо и как се е стигнали евроквалификацията с Унгария да се играе пред празни трибуни. Както и защо първоначално бе преместена да се играе извън София, обикаляйки няколко варианта из страната. Категорични отговори нямаше освен обичайните. А именно, че УЕФА е препоръчала тези стъпки, а от МВР имали сериозни притеснения от ексцесии.

Именно на изслушването в НС Михайлов обяви, че през настоящата седмица ще успокои хората. "Казах, че в понеделник ще има Изпълком и всичко ще си дойде на мястото. Това е редът. Не я искайте, тъй като нищо не сте направили за футбола в частност. Не може да сте ме събрали като жертвено агне и само думи срещу мен. Можеше да се изслушаме, на някой му е станало ясно, друг – не. Ще успокоя всички граждани другата седмица“, каза Михайлов по темата за евентуална негова оставка".

Все още обаче остават въпросителни относно това доколко ще е легитимно свикването на Конгрес, тъй като към днешна дата в Търговския регистър е вписан старият Изпълком на БФС. Именно за това алармира членът на екипа на кандидат-президента Димитър Бербатов – Петър Величков.

А докато чакаме развръзката, едно нещо е факт. Националният ни отбор по футбол завърши без нито една победа за 2023 година, като остана на последното място квалификационната си група за Евро 2024. Дори и след отбора на Литва...

По-рано пък Христо Крушарски официално обяви, че ще се кандидатира за шеф на БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички