Официално: ЦСКА 1948 обяви нов трансфер - втори футболист на Локо Пловдив облича червената тениска


Официално: ЦСКА 1948 обяви нов трансфер - втори футболист на Локо Пловдив облича червената тениска
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1768 0

От ЦСКА 1948 се похвалиха с още едно ново попълнение в състава на старши треньора Тодор Янчев, което идва от Локомотив Пловдив.

След като вчера (9 януари) бе оповестена сделката за Карагарен, днес договор с "червените" подписа и защитникът Райън Бидунга!

В последните 11 месеца 25-годишният централен бранител натрупа 27 мача за "смърфовете", в които се отчете с 1 попадение. Французинът с конгоански произход ще замине на зимна подготовка в Турция с новите си съотборници в утрешния 11 януари. На този етап не се съобщава за колко дълъг период от време се е обвързал с ЦСКА 1948.

Ето какво написаха "червените":

"ЦСКА официално привлече централния защитник Райън Бидунга след трансфер от Локомотив (Пловдив).

25-годишният бранител вече подписа своя договор в клубния офис на „червените“ след финалните си разговори с ръководството. 186-сантиметровият френски бранител с конгоански произход позира за първите си снимки с червената фланелка и изрази амбиция за много победи с отбора!

Бидунга записа 27 мача с екипа на Локомотив (Пловдив), като отбеляза и един гол с черно-бялата фланелка. В кариерата си защитникът е играл още за френските Нанси и Льо Ман. Юношеските му години преминават в Нанси. Във Франция има записани двубои в Лига 2 и за Купата на страната.

Бидунга ще играе в редиците на ЦСКА заедно с бившите си съотборници в Локомотив – Бирсент Карагарен и Парвиз Умарбаев. Тимът на старши треньора Тодор Янчев ще пътува в сряда (11 януари) за турския курорт Белек, където „червените“ ще проведат подготвителен лагер до 1 февруари. Планирани са и пет контролни срещи на турска земя, в които новите попълнения на състава ще могат да запишат и първите си минути с екипа на отбора.

Добре дошъл в ЦСКА, Райън!

Успех!".

*Още новини за български футбол четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички