ЦСКА 1948 обяви престижни контроли, гранд от Сърбия един от тях


ЦСКА 1948 обяви престижни контроли, гранд от Сърбия един от тях
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1051 0

Отборът на ЦСКА 1948 официално обяви с кои отбори ще мери сили по време на зимния си лагер в Турция.

Тимът от Първа лига ще се изправи срещу сръбския гранд Партизан, както и популярният германски отбор - Ханза Рощок, като това са двата най-реномирани опонента за отбора, воден от Тодор Янчев.

Останалите контроли ще са с Чукарички, Аксу и Шкендия, а лагерът на тима приключва на 31-и януари.

Ето какво съобщиха в сайта си ЦСКА 1948:

ЦСКА ще се изправи срещу сръбския гранд Партизан и срещу тима от втора немска Бундеслига Ханза Росток в контролни двубои на турска земя.

„Армейците“, водени от старши треньора Тодор Янчев, ще проведат подготвителен лагер в Белек, Турция, от 11 януари до 1 февруари.

По време на него „червените“ ще излязат в общо пет приятелски мача, като освен тези два състава те ще срещнат още сръбския Чукарички, казахстанския Аксу и македонския Шкендия.

Ето и датите на контролните срещи:

14.01 – ЦСКА – Ханза Росток

19.01 – ЦСКА – Партизан

25.01 – ЦСКА – Чукарички

28.01 – ЦСКА – Аксу

31.01 – ЦСКА – Шкендия

Очаквайте повече информация в нашия официален сайт и в страниците на ЦСКА в социалните мрежи за локациите на приятелските двубои, за техните часове, както и как и къде ще бъдат излъчени мачовете.

Визитки на съперниците:

Ханза Росток заема деветото място във втора Бундеслига след есенния полусезон. За последно клубът беше част от първия немски ешелон през сезон 2007/08. В края на миналия век и началото на този Ханза Росток е постоянен участник в Бундеслигата, като три пъти завършва на шестата позиция в първенството. Отборът е и на практика последният шампион на Източна Германия от 1991 г., както и носител на Купата на ГДР от същата година. Ханза печели златните медали и във Втора Бундеслига през 1995 г.

Партизан понастоящем е на втората позиция в сръбската Суперлига – на десет точки зад лидера Цървена звезда. Във витрината си „гробарите“ имат цели 11 трофея за шампион на Югославия, 8 за първенец на Сърбия и Черна гора и още рекордни 8 шампионски титли на Сърбия. „Черно-белите“ могат да се похвалят и с 6 Купи и една Суперкупа на Югославия, 3 Купи на Сърбия и Черна гора и 7 рекордни Купи на Сърбия. Партизан е финалист за Купата на европейските шампиони през сезон 1965/66, когато е победен от Реал Мадрид, но по пътя си преминава през Нант, Вердер Бремен, Спарта Прага и Манчестър Юнайтед. През този век „гробарите“ са участвали два пъти в груповата фаза на Шампионската лига, девет пъти в груповата фаза на Купата на УЕФА/Лига Европа и два пъти в групите на Лигата на Конференциите.

Чукарички се намира на четвъртата позиция в сръбския шампионат. Тимът е трикратен бронзов медалист от сръбската Суперлига, както и носител на Купата на страната от сезон 2014/15. В три от последните четири години неизменно е част от предварителните кръгове на Лига Европа или Лигата на Конференциите, но не е достигал до груповата фаза на някой от тези турнири.

Аксу към този момент заема шестото място в казахстанското първенство. Тимът последователно завоюва трофеите от третия и втория ешелон на Казахстан през 2020 и 2021 г. и така си спечели промоция за местната Първа лига.

Шкендия пък е на третата позиция в шампионата на Северна Македония. От 2010 г. насам отборът е четирикратен шампион на страната, като между тези трофеи два пъти печели и сребърните медали. Два пъти вдига и Купата на Северна Македония, а веднъж и Суперкупата. От 2011 г. насам Шкендия е пропуснал само един сезон, в който не е участвал в предварителните кръгове на европейските клубни турнири, като три пъти достига до плейофите на Лига Европа, където е спиран на прага на груповата фаза от Гент, Милан и Розенборг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички